Nationella allmänna råd

Regeringen har infört nationella allmänna råd för att minska spridningen av covid-19. De handlar bland annat om att vaccinera sig, att stanna hemma vid symtom och att testa sig.

Folkhälsomyndigheten rekommenderar dig som är vuxen och inte är vaccinerad att vara extra noga för att skydda dig själv och andra. Det innebär att hålla avstånd till andra, undvika onödig trängsel och särskilt undvika nära kontakter med personer i riskgrupp och de som är 70 år och äldre.

Läs mer om de allmänna råden här.

Avveckling av restriktioner från den 29 september 2021

Från och med den 29 september 2021 avvecklas de olika restriktioner som införts under covid-19-pandemin. Det innebär bland annat att deltagartak för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar, samt restriktioner på serveringsställen, tas bort.

Läs mer om avvecklingen av restriktioner här.

Resor till och inom Sverige

Krisinformation.se har samlad information om vad som gäller för resande till Sverige och resande inom Sverige.

Om du kommer med flyg, tåg, färja eller buss – kontrollera med transportören vilka regler som gäller för resan.

På Göteborg-Landvetter flygplats gäller särskilda regler för resande.

Flygbussarna till Göteborgs centrum har infört en rad åtgärder för säkra resor. Det gäller även de större taxibolagen.

Göteborgs centrum är kompakt och mycket finns inom promenad- eller cykelavstånd. Kollektivtrafiken fungerar som vanligt och Västtrafik har tagit fram en funktion i appen Västtrafik To Go som visar prognos på hur trångt det brukar vara på fordon.

Här hittar du mer information om Västtrafiks aktuella råd och åtgärder.

Det är lätt att promenera, cykla och åka elsparkcykel för att ta sig runt i Göteborg.

Boende och restauranger

Hotellen i Göteborg har vidtagit åtgärder för att minska smittorisken för sina gäster. Det gäller bland annat in- och utcheckning, frukostmatsal och städning. Branschorganisationen Visitas kampanj Safe to visit har rekommendationer för trygga vistelser på såväl boenden som restauranger och anläggningar.