Utforska Göteborg med cykelkartan

Välkommen att hämta en cykelkarta över Göteborg på Gothenburg Visitor Centre. På cykelkartan finns samtliga cykelbanor, Styr & Ställ-hållplatser och cykelpump-stationer utmärkta. Kartan innehåller också praktisk information och förslag på trevliga cykelturer. Du kan kontakta Gothenburg Visitor Centre för att beställa din cykelkarta.

Använd Cykelreseplaneraren för att planera din cykeltur digitalt. Eller ladda ner appen Trafiken.nu Göteborg som visar cykelvägar, pumpstationer, cykelparkeringar samt en karta över hyrcyklarna Styr & Ställ.

Styr och Ställ hyrcyklar

Ta cykeln från tågstationen till kontoret eller skippa bilen för en gångs skull. Ta en spårvagn i regnet men trampa tillbaka på en cykel i solen – var flexibel och täck den sista sträckan mellan kollektivtrafiken och din destination med en hyrcykel från Styr & Ställ som du kan plocka upp och lämna på många olika platser i staden. Välj mellan periodkort och enkelbiljett.

Hyr cykel i Göteborg

Det finns flera alternativ för dig som vill hyra cykel under din vistelse i Göteborg. Vi har samlat några i vår guide, men även en del turoperatörer och guider erbjuder cykeluthyrning.

Cykel i kollektivtrafiken

Om du får ta med dig cykel ombord beror på vilket trafikslag du ska resa med. Du får inte ta med dig vanlig cykel ombord på spårvagnar eller bussar. Hopfälld minicykel, sparkcykel och balanscykel får dock tas med utan kostnad. Du får ta med cykel på alla båtlinjer i Göteborg, men då ska de förvaras ute på däck. För att kunna hålla ett tryggt avstånd ombord lastas cyklar i mån av plats. Det är personalen som avgör om cyklar får plats ombord. Du får ta med dig vanlig cykel, hopfälld minicykel, sparkcykel och balanscykel, om det finns plats, på Västtågen. Det kostar inget att ta med cykel ombord på tåg.

Mountainbike i världsklass

Göteborg erbjuder stadsnära mountainbikecykling på ett sätt som nog kan betecknas som unikt. Trampa längs utmanande stigar och leder blott några kilometer från innerstadens restauranger och butiker. Om du inte vill ge dig ut på egen hand så finns det flera aktörer som erbjuder guidade turer, kurser och paketresor.