Café Santo Domingo & Dirty Records

Den gamla skivbutiken Dirty Records delar lokal med en av gatans bästa restauranger. Här lagas vegetarisk mat med kärlek och på öllistan finns det alltid något färskt och gott från lokala Stigbergets Bryggeri.

Dansken

Dansken utlovar ”den danska glädjen i Göteborg” och visst levererar krogen på det. Inredningen andas skruvat vardagsrum och bakom baren delar Tuborg Grön kylskåpsplats med de hippaste mikrobryggerier våra röd-vita grannar kan uppbåda. Menyn innehåller självklart smörrebröd, röd pölse, gammeldansk och sill, allt till väldigt habila priser.

Ölstugan Tullen

Tullen har blivit ett ställe man kan besöka lite varstans i Göteborg nu för tiden. Men det var på Andra långgatan allting startade. När Göteborgs ölscen började jäsa rejält på mitten av 2010-talet var Tullen det självklara stället att besöka, för så väl humlenördar som öl-törstande rumlare. Original-tullen är fortfarande ett väldigt populärt ställe på Andra lång, inte minst på sommaren då deras uteservering bjuder på utmärkt spanläge längs med gatan.

9:ans ölhall

På adressen Andra långgatan 9 hittar du vaddå? Jo 9:ans Ölhall så klart. Här har ett brett ölutbud och klassisk pubmat lockat gäster i många år. Slå dig ner och välj bland över 100 olika sorters öl!

The Burger

Hamburgare är kompatibelt med stämningen på Andra lång, och att få tag på en bra sådan blev ännu lättare för ett par år sedan när The Burger slog upp dörrarna. Burgers and stuff står det på skylten och det är precis vad som serveras. Välj mellan burgare gjorda på kravmärkt kött eller veganska alternativ.

Tvinky

Inte så mycket en katt bland hermelinerna som en Cabernet bland humlen. Där Andra lång domineras av öl är Tvinky en modern vinbar, som utöver många goda viner på glas även stoltserar med innovativa cocktails. På menyn hittar du läcker mat inspirerad av det skandinaviska köket.  

Sejdeln, Kelly’s, King’s Head & Queen’s Head

Korsa Värmlandsgatan så ger vi oss in bland några riktiga klassiker. Sejdeln, Kelly’s, King’s Head och Queen’s Head har flera saker gemensamt, men kanske framförallt väldigt överkomliga ölpriser och god stämning. Det tilltalar inte minst Göteborgs stora studentskara, som utgör en stor del av gästerna på vår trio.

Hops & Haket

Sist (eller först, beroende på vilket håll du kommer från) på bar-delen av gatan ligger Hops. Hops har blivit populärt för sitt stora ölutbud, med kylar fyllda av det bästa från Göteborgs lokala bryggerier men också godsaker från hela världen.

Haket ligger tekniskt sett på Första långgatan, men med tanke på det otroliga ölutbudet, stämningen och den goda maten ska den så klart vara med ändå.