Fly undan regnet i Universeums tropiska regnskog.

Utställningar för stora och små

I Göteborg finns många spännande muséer – flera där du kan tillbringa en hel dag. För den yngre publiken är ofta Universeum en favorit men även Göteborgs konstmuseum och Göteborgs stadsmuseum har utställningar som passar både stora och små.

Credit: Frida Winter

Shoppa under tak

En annan favoritsysselsättning när det regnar brukar vara shopping och i Göteborg finns flera stora shoppingcenter under tak. Nordstan, NK, Arkaden och Kompassen ligger alla på bekvämt avstånd från varandra mitt i stan.

Göteborg har många mysiga kaféer där du kan värma dig. Credit: Mika Aberra/Studiografen

Ta en fika

Mellan museibesök och shopping är det ofta skönt att sätta sig en stund. Kafékulturen är vitt spridd över Göteborg så det är lätt att hitta ett hål i väggen som till exempel Bar Centro eller mer klassiska fik som Café Kringlan och Café Husaren i Haga.

Även Stora Saluhallen är ett bra tips när det regnar. Passa på och slå dig ner för en lunch på någon av restaurangerna eller bara njut av atmosfären.

Credit: Peter Kvarnström

Upplevelser och avkoppling

När det regnar på tvären är det skönt att ladda batterierna inomhus. Kanske med ett spabesök, på till exempel Hagabadet Drottningtorget, där träning, spa och bad ger avkoppling och harmoni. Vill du hellre använda din regndag till att utforska nya världar är VR World Göteborg en spännande aktivitet: medryckande spel och hisnande upplevelser med hjälp av virtual reality.

I Renströmsparken finns en lekplats som är extra rolig när det regnar. Credit: Ulf Celander

Världens bästa stad när det regnar

Det regnar i snitt var tredje dag i Göteborg. Och med klimatförändringen kommer de svåra skyfallen att öka. Därför satsar Göteborg på att bli en internationell förebild som regnstad. Både i att bygga en hållbar stad som tar hand om stora regnmängder och att ta tillvara regnets möjlighet till att ge unika upplevelser, så som regnlekplatsen i Renströmsparken.

Här finns bland annat bord att baka geggamoja på, extra djupa pölar att hoppa i och tak med form av stora näckrosblad att ta skydd under.

Regnlekplatsen är ett resultat av göteborgarnas önskningar inför stadens 400-årsjubileum.