Evenemangsstråket utgörs av området kring Korsvägen, längs Skånegatan, förbi Svenska Mässan och arenorna Scandinavium, Gamla Ullevi och Ullevi. Här är det alltid något på gång – från stora konserter till sportevenemang eller årliga höjdpunkter som bokmässan. 

Lisebergs teater och entré med Gothia towers i bakgrunden.
Credit: Peter Kvarnström/Göteborg & Co

Upplevelser för stora och små

Nöjesparken Liseberg är ett av Sveriges mest besökta besöksmål. Nöjesparken har upplevelser för alla åldrar: Kaninlandet och Barnens Paradis för det minsta, utmanande attraktioner som Valkyria, AtmosFear och Helix och två konsertscener med ett fullspäckat sommarprogram. Här finns också en dansbana och flera restauranger och serveringar i en grönskande parkmiljö. Parken är öppen under tre säsonger – sommarsäsongen från april till september, Halloween från oktober till början av november och Jul på Liseberg från mitten av november fram till nyår.

Vetenskapscentret Universeum är öppet året om och här kan du utforska världen och rymden, mitt på Korsvägen i Göteborg. Här finns spännande utställningar, interaktiva upplevelser och aktiviteter för vetgiriga besökare i alla åldrar. I Akvariehallen och i Regnskogen kan du träffa exotiska djur och lära dig mer om livet i havet och djungeln. Miniverseum är en värld för alla små äventyrare, 0 till 6 år, som får lära sig om biologisk mångfald och hållbar utveckling på ett lekfullt sätt.

2023 öppnade Universeum visualiseringsdomen Wisdome, som är Sveriges största i sitt slag. Här blir publiken helt omsluten av en skärm med 8K-upplösninge och tas med på hisnande äventyr runt om i galaxen.

Världskulturmuseet upptäcker du föremål och berättelser från världens alla hörn. Utöver ständigt aktuella utställningar finns här också en restaurang, kafé, museibutik och en verkstad där de pågår olika aktiviteter. Den permanenta utställningen Tillsammans, för barn 0-12 år, handlar om det fantastiska och det svåra med att vara tillsammans. Här kan barn och vuxna leka och lära med alla sina sinnen.

Boenden med nära till allt

Längs evenemangsstråket finns flera hotell som passar allt ifrån affärsresenären till den stora familjen.

Gothia Towers ligger i direkt anslutning till Svenska Mässan och mitt emot stora entrén till Liseberg. Hotellets tre torn inhyser 1 200 rum och flera restauranger och kaféer. Högst upp i det mellersta tornet ligger boutique-hotellet Upper House med sitt spa och spektakulära pool som hänger på utsidan av skrapan.

Interör av ett hotellrum på Liseberg Grand Curiosa hotell i Göteborg.
Liseberg Grand Curiosas rum passar stora sällskap och rymmer minst fem personer. Credit: Liseberg/Petter Fällström

Våren 2023 öppnade det fantasifulla familjehotellet Liseberg Grand Curiosa vid nöjesparkens södra entré. Hotellets stora rum är perfekt för familjer och sällskap, och här finns något att upptäcka i varje vrå. Ta rutschbanan ner till lobbyn, åk karusell mitt bland restauranggästerna eller prova menyn på restaurangen och takbaren Mei Rose.

Scandic Opalen ligger nära både Ullevi och Scandinavium, och paradgatan Avenyn är en 10-minuters promenad bort. Även detta hotell gör det extra enkelt för barnfamiljer med familjerum, tonårsrum och extra aktiviteter under skolloven.