Kafé Brogyllen

Fika med stil på …

Brogyllen

Slå dig ner på ett av Göteborgs pampigaste kaféer, Brogyllen. Här på Västra Hamngatan i centrala Göteborg avnjuter du klassiska bakverk, bullar och bakelser samtidigt som du är omgiven av vackra kristallkronor, eleganta stuckaturer och ståtliga pelare.

Steinbrenner & Nyberg

Göteborgskaféet Steinbrenner & Nyberg har ett av sina sju kaféer vid Järntorget. Denna kafékedja har satt sin prägel på fikastaden Göteborg och det är vi glada för. Här hittar du alla klassiska bakverk och sötsaker du kan tänka dig. På sommaren slår du dig ner på deras uteservering och njuter av din fika till det myllrande folklivet i Linnéstaden. 

Linnégatan 2

Ahlströms Konditori 

Anrika Ahlströms Konditori har varit ett självklart stopp för fikasugna göteborgare sedan 1901. Slå dig ner i salongen, till stor del bestående av den hundra år gamla originalinteriören, eller om vädret tillåter kan du koppla av på den mysiga innergården.

Kafé Gapet

Nyöppnade Kafé Gapet har ersatt arbetarhaket Café Godhem och bjuder på en vegetarisk meny med lunchsoppor och hembakt fika. Här ligger inredningen i fokus och erbjuder en mycket fotovänlig bakgrund till kaffet.

Cinnamon buns at Café Husaren, Haga Nygata
Kanelbullar på Husaren

Kanelbullar du inte glömmer på …

Café Husaren

Café Husaren ligger i mysiga stadsdelen Haga. Här hittar du ett brett utbud utsökta godsaker och Göteborgs kanske mest fotograferade bakverk, de enorma kanelbullarna! Utöver bakverken finns det ögongodis i form av arkitekturen, Café Husaren ligger nämligen i ett K-märkt hus med ett av få bevarade glastak från 1800-talet.

Da Matteo

Omåttligt populära kafékedjan da Matteo är med sina tre fik och eget surdegsbageri ett måste för den fikasugne. Deras saftiga kanelbullar och delikata kardemummabullar passar utmärkt efter en promenad runt de trendiga shoppinggatorna vid Magasinsgatan.

Flickorna på Färjenäs

Fika med det lilla extra på …

Flickorna på Färjenäs

Vid Älsvborgsbrons brofäste på Hisingssidan ligger hundvänliga kaféet Flickorna på Färjenäs. Ta en klassisk fika i sällskap av glada, fyrbenta vänner. På Flickorna på Färjenäs är det nämligen hundarna som är VIP-gäster, och de får självklart sin egen lilla fika.