Nyårsfyrverkeri redan på eftermiddagen

Tidningen Göteborgs-Posten lyser årligen upp Göteborgshimlen med en fyrverkerishow! Fyrverkerierna skjuts upp från Norra Älvstranden klockan 17.00 och du kan se det från flera platser runt om i staden: vid älvstranden från Göteborgsoperan mot Stenpiren, från Ramberget, kajerna kring SVT-huset, området kring Frihamnen, Hisingsbron och Masthuggskyrkan.

Spring ut 2024

Avsluta 2023 med en festlig 10-kilometersrunda mitt i centrala Göteborg. Sylvesterloppet går av stapeln från Heden klockan 12.00 på nyårsafton. Banan är flack och publikvänlig och alla som fullföljer loppet får medalj.

Restauranger att boka till nyårsafton

Många restauranger erbjuder speciella nyårsmenyer med tillhörande dryckespaket, men se till att boka i god tid för att säkra ditt bord. Kolla in på respektiva hemsida på nedanstående restauranger för att se menyer och bordsbokning.

Fine dining

Lokalt och svenskt kök

Italienska restauranger

Internationellt kök

Nyårsmiddag med pubkänsla

Hotell med nyårsfiranden

Kombinera din nyårsmiddag med en natt på hotell i Göteborg. Liseberg Grand Curiosa har flera restauranger på hotellet, där Mei Rose på takvåningen erbjuder nyårssupé och utsikt över Göteborgs silhuett. Även Hotel Rivertons två restauranger ger dig utsikt över staden och den fyrverkerifyllda himlen.

Denna guide uppdateras löpande med vad som händer i Göteborg under nyårsafton 2023.

Har du ett evenemang, en restaurang eller fyrverkeri som du vill tipsa oss om? Maila till redaktionen@goteborg.com.