Fyrverkerier från fästningen

Precis när mörkret fallit på nyårsafton bjuder Bohus fästning in till nyårsfirande på Fästningsholmen i Kungälv. Evenemanget är kostnadsfritt och fyrverkerierna kommer att synas över ett stort område.

Spring ut 2022

Avsluta 2022 med en festlig 10-kilometersrunda mitt i centrala Göteborg. Det 41:a Sylvesterloppet går av stapeln från Heden klockan 12.00 på nyårsafton. Banan är flack och publikvänlig och alla som fullföljer loppet får medalj.

Credit: House of Vision / Goteborg & Co

Färgsprakande shower

Svårt att välja mellan middag och underhållning? Boka en krogshow så får du det bästa av två världar! På Kungsportshuset kan du ta del av Wallmans specialkomponerade nyårsshow. På Casino Cosmopol bjuds det på glittrande nyårsfirande med middagssupé och fest till showbandet Tredrag.

Rondo spelas Mamma Mia! The Party med ett särskilt nyårspaket som inkluderar show, trerätters medelhavsmeny, fri garderob och ett glas Champagne vid ankomst och ett gemensamt nyårsfirande till kl 02.00.

Fira nyår på hotell i Göteborg

Hemmafest i all ära, men skulle det inte kännas lyxigt att vakna upp i en hotellsäng på nyårsdagen och starta året med mysig frukost? I Göteborg finns det många hotell som erbjuder nyårspaket, bland andra Clarion Hotel Post där hotellets restauranger Vrå och Norda erbjuder nyårsmenyer tillsammans med nyårsfest och övernattning.

På hotell Bellora innehåller nyårspaketet övernattning, fyrarätters nyårssupé med dryck och en härlig frukost. Hotell Eggers har i sitt paket, förutom nyårssupé och övernattning, även “afternoon tea” och kvällsunderhållning. Även Avalon, Elite Plaza, Quality Hotel the Weaver och Gothia Towers har särskilda nyårspaket att boka.

dukade bord inne på restaurang koka
Restaurang Koka med en stjärna i Guide Michelin

Restauranger att boka till nyårsafton

Många restauranger erbjuder speciella nyårsmenyer med tillhörande dryckespaket, men se till att boka i god tid för att säkra ditt bord. Kanske lockar fisk- och skaldjurslyx på Sjömagasinet, japansk nyårsmeny på Koizen eller street food-inspirerad mat från hela världen på nyöppnade Gurras?

Dorsia

På det färgstarka och eklektiska hotellet Dorsia på Trädgårdsgatan 6 kan du äta både nyårslunch och nyårssupé under årets sista dag. Lunchen består av tre rätter och supén av fem tillsammans med en välkomstchampagne. Här garanteras en festlig stämning till tonerna av Édith Piaf! Läs mer och boka här.

Enoteca Del Signore

Fira in det nya året på italienskt vis! Enoteca Del Signore dukar upp med nyårssupé på Vasaplatsen 4. Njut av mat och vin signerat Italien, och skåla in det nya året med ett glas Prosecco. Läs mer och boka här.

Gurras

Önskar du en mer avslappnad men härlig middag för att fira in det nya året? På Gurras kan du njuta av street food-inspirerad mat från hela världen, goda cocktails och en härlig stämning! Läs mer och boka här.

HAK

På Scandic Europas restaurang HAK kan du med vänner och familj äta en trevlig trerätters nyårssupé. Restaurangen arbetar med noga utvalda råvaror och serverar i vanliga fall mat från morgon till kväll. Läs mer och boka här.

Koizen Omakase Room

Koizen Omakase Room

Omakaserestaurangen Koizen, som du hittar på Nordenskiöldsgatan 24, bjuder också in till nyårsfirande på japanskt vis. Här kommer det att serveras nyårsmeny à la Japan under nyårsafton. Läs mer och boka här.

Koka

Vill du fira in det nya året med något extra kan vi varmt rekommendera stjärnrestaurangen Koka på Viktoriagatan 12. Restaurangen har en stjärna i Guide Michelin, så här kan vi garantera en nyårssupé deluxe! Läs mer och boka här.

Kuruya

Izakayabaren Kuruya kombinerar klassiska japanska drycker med japansk mat, och här kommer en nyårsavsmakningsmeny att serveras under nyårsafton. Förutom god mat och dryck utlovas här en trevlig stämning! Läs mer och boka här.

SK Mat & Människor

Kändiskocken Stefan Karlssons restaurang SK Mat & Människor, som du hittar på Johannebergsgatan 24, är en av fem restauranger i Göteborg som belönats med en stjärna i Guide Michelin. Med råvaror från säsong i kombination med det svenska matarvet kan vi garantera en oförglömlig nyårsupplevelse! Bokningen öppnar den 31 november. Läs mer och boka här.

Sjömagasinet

Sjömagasinet

Fira nyår på göteborgskt vis! På klassiska Sjömagasinet, som du hittar vid Klippan nedanför Älvsborgsbron, kan du njuta av allt från havet och på nyårsafton bjuder de in till en femrättersmeny. Läs mer och boka här.

Pivo

Pivo, som ligger på Arkivgatan 9, har nominerats till årets viltkrog. Fira in det nya året med en nyårssupé med allt från skogen! Läs mer och boka här.

Nonna

Göteborgs egen italienska mormor, Nonna, finns på Kungsgatan 12. Här serveras en nyårsmeny med genuina italienska rätter. Njut av sista dagen på året med traditionell mat från Italien! Läs mer och boka här.

Ma Cuisine

I hjärtat av centrala Göteborg hittar du Ma Cuisine – en modern fransk bistro som under nyårsafton serverar en fyrarätters nyårslunch samt en nyårssupé med sex rätter under kvällen. Läs mer och boka här.

Skafferiet

Önskar du att fira din nyårsafton ute i Göteborgs skärgård? På Skärgårdshotellet Hönö finns restaurang Skafferiet, som under nyårsafton serverar en härlig femrätters nyårssupé samt brunch dagen efter på nyårsdagen. Läs mer och boka här.

Sorellina

Ännu en italiensk favorit där du på Västra Hamngatan 20 kan njuta av härlig italiensk middag med moderna inslag. På nyår serveras här en nyårsmeny. Läs mer och boka här.

Swea Wine & Dine

På Swea Wine & Dine skapas matupplevelser med säsongens svenska råvaror. Du hittar restaurangen på Elite Hotel Plaza på Västra Hamngatan 3 i centrala Göteborg. Här utlovas både underhållning och nyårssupé på nyårsafton. Läs mer och boka här.

Botánico

Hos Botánico kan du fira in det nya året i deras lyxiga cocktailbar eller restaurang där regnskogskänslan möter exotiska smaker. Under nyårsaftonen erbjuder restaurangen en nyårsmeny och senare under kvällen bjuds gästerna in till nyårsunderhållning där en dj står för nattens musik. Läs mer och boka här.

Denna guide uppdateras löpande med vad som händer i Göteborg under nyårsafton 2022.

Har du ett evenemang, en restaurang eller fyrverkeri som du vill tipsa oss om? Maila till redaktionen@goteborg.com.