Färgsprakande fyrverkerier vid Bohus fästning

Klockan 16.30 på nyårsafton bjuder Bohus fästning in till nyårsfirande på Fästningsholmen i Kungälv. Evenemanget är kostnadsfritt och fyrverkerierna kommer att synas över ett stort område.

Lyxa till det med 5-rätters på nyårsafton.

Ät gott på lokal

Många restauranger erbjuder speciella nyårsmenyer med tillhörande dryckespaket, men se till att boka i god tid för att säkra ditt bord. Kanske lockar en 5-rätters med utsikt på Heaven 23, fisk- och skaldjurslyx på Sjömagasinet, nyårsgalamiddag med show på River Restaurant, eller vegetariskt smakfyrverkeri på Natur?

Mellika Melouani Melani tolkar Kristina Lugn på Göteborgs Stadsteater.

Gå på teater och musikal

På Göteborgs Stadsteater finns två olika föreställningar att välja mellan på nyårsafton – Mellika Melouani Melanis tolkning av Kristina Lugns Idlaflickorna och De ensligas allé, Carina M Johanssons monolog fylld med Bob Dylan-låtar. Göteborgsoperan bjuder på “Håkan-musikalen” Kärlek skonar ingen klockan 18 på nyårsafton.

Fira in det nya året på ett pulserande dansgolv.

Dansa in det nya året

Göteborgs nattliv lever upp lite extra när det är dags att ta farväl av det gamla året – och välkomna det nya. Avsluta 2021 och börja 2022 med härlig dans på någon av stadens många klubbar, exempelvis Trädgår’n, Push, Yaki-Da, Lounge(s), 8ight, Clarion Hotel Post eller Park Lane.

Ta in på hotell och låt någon annan fixa nyårsfrukosten.

Ta in på hotell

Hemmafest i all ära, men skulle det inte kännas lyxigt att vakna upp i en hotellsäng på nyårsdagen och låta någon annan passa upp dig genom att fixa frukost och städning? I Göteborg finns det många hotell som erbjuder nyårspaket med supé, tolvslagsbubbel och övernattning, bland andra Bellora, Pigalle, Gothia Towers, Sankt Jörgen Park, Hôtel Eggers och Avalon.

Ladda upp inför nyårsfesten med 40-årsjubilerande Sylvesterloppet.

Spring ut 2021

Avsluta 2021 med en festlig 10-kilometersrunda mitt i centrala Göteborg. Det 40:e Sylvesterloppet går av stapeln på Heden klockan 12 på nyårsafton. Banan är flack och publikvänlig och alla som fullföljer loppet får medalj.