Hotellen och restaurangerna i Göteborg har vidtagit åtgärder för att minska smittorisken för sina gäster. Läs mer om branschorganisationen Visitas kampanj Safe to visit med rekommendationer för trygga vistelser.

Göteborgs-Postens traditionella fyrverkeri

Sedan 1982 har Göteborgs-Posten firat in det nya året med ett storslaget fyrverkeri, med undantag för pandemiåret 2020. I år smäller det igen, klockan 17 på nyårsafton, och du kan beundra skådespelet från flera olika platser.

Färgsprakande fyrverkerier vid Bohus fästning

Klockan 16.30 på nyårsafton bjuder Bohus fästning in till nyårsfirande på Fästningsholmen i Kungälv. Evenemanget är kostnadsfritt och fyrverkerierna kommer att synas över ett stort område.

Lyxa till det med 5-rätters på nyårsafton.

Ät gott på lokal

Många restauranger erbjuder speciella nyårsmenyer med tillhörande dryckespaket, men se till att boka i god tid för att säkra ditt bord. Kanske lockar en 5-rätters med utsikt på Heaven 23, fisk- och skaldjurslyx på Sjömagasinet, 17-rätters (!) på japanska Koizen, nyårsgalamiddag med show på River Restaurant, eller vegetariskt smakfyrverkeri på Natur?

För den som vill börja firandet tidigt öppnar Folk dörrarna redan klockan 13. Här kan du njuta av musik från Dj Def Lef, ostron, löjrom, rysk kaviar, champagne, Pet Nat och mycket mer.

Mellika Melouani Melani tolkar Kristina Lugn på Göteborgs Stadsteater.

Gå på teater och musikal

På Göteborgs Stadsteater finns två olika föreställningar att välja mellan på nyårsafton – Mellika Melouani Melanis tolkning av Kristina Lugns Idlaflickorna och De ensligas allé, Carina M Johanssons monolog fylld med Bob Dylan-låtar. Göteborgsoperan bjuder på “Håkan-musikalen” Kärlek skonar ingen klockan 18 på nyårsafton, och på Lisebergsteatern kan hela familjen följa med Pippi på äventyr i föreställningen Pippi firar jul.

Klassisk krogshow i nyårskostym

Svårt att välja mellan middag och underhållning? Boka en krogshow så får du det bästa av två världar! På Kungsportshuset kan du ta del av Wallmans specialkomponerade nyårsshow.

Cocktailbaren Adamo på Södra vägen är ett av ställena som håller öppet över tolvslaget. Credit: Adamo

Sittdansa på barer och klubbar

Vi får hålla oss ifrån dansgolven lite till, men det finns ändå gott om festliga barer och klubbar där du kan fira in det nya året. Här listar vi några av ställena som laddat upp med dj:s och cocktails – och som håller öppet långt efter tolvslaget.

Ta in på hotell och låt någon annan fixa nyårsfrukosten.

Ta in på hotell

Hemmafest i all ära, men skulle det inte kännas lyxigt att vakna upp i en hotellsäng på nyårsdagen och låta någon annan passa upp dig genom att fixa frukost och städning? I Göteborg finns det många hotell som erbjuder nyårspaket med supé, tolvslagsbubbel och övernattning, bland andra Bellora, Pigalle, Gothia Towers, Sankt Jörgen Park, Hôtel Eggers och Avalon.

Ladda upp inför nyårsfesten med 40-årsjubilerande Sylvesterloppet.

Spring ut 2021

Avsluta 2021 med en festlig 10-kilometersrunda mitt i centrala Göteborg. Det 40:e Sylvesterloppet går av stapeln på Heden klockan 12 på nyårsafton. Banan är flack och publikvänlig och alla som fullföljer loppet får medalj.

Vill du ha ännu fler alternativ att välja mellan? Spana in Avenyföreningens guide till aktiviteter, evenemang och supéer runt Avenyn.