Berätta, vad får man se hos er? 

– Vi vill ha en så bred scen som möjligt. Allt från jazz till indie, punk och folk. Vi har många återkommande arrangörer och klubbar som är här och som i sin tur bokar det de vill ha på scenen och hur de vill utforma sin klubb. Sen vill vi självklart säkerställa en viss kvalité så att alla kan känna att det alltid är bra spelningar här på Fyrens.

På Fyren kan du få en kaka, en öl och en konsert. Credit: Jonas Larsson/Göteborg & Co

Hur tänker ni med nya band som dyker upp i staden? 

– Som det är nu så finns det inte så många platser för helt nya band som vill testa att stå på scen för första gången. Det är något vi vill kunna vara, samtidigt som vi också vill erbjuda bra kvalitet och en upplevelse för publiken. Vi har ett lite annorlunda upplägg där man får bygga sin egen kväll här, vi kallar det för en “DIY-scen” (do it yourself). Vi hjälper självklart till med att sprida eventet med marknadsföring, men grunden är att man får forma giget som man själv vill. 

Vad betyder Stigbergstorget för er? 

– Det bubblar verkligen och det är mycket kul som händer häromkring. Exempelvis så ligger Skeppet bredvid oss, några vänner har tagit över på Hängmattan i Musikens Hus, Göteborgsfamiljen ska öppna på torget nästa år och ett nytt jazzställe kommer också öppna längre ner. Det är mycket, men i och med att vi är så olika typer av ställen, så känns det inte som att vi konkurrerar med varandra. Vi är snarare besökare på varandras ställen, och i slutändan så är det alltid bra att det händer saker runt omkring en. 

En soffa står mot en röd gardin, framför står ett bord med två tomma ölglas.

Vad är ert bästa minne härifrån? 

– När alla som är här för att spela är nöjda, trivs och känner sig hemma. Det är något vi tycker är viktigt. Sen är det såklart kul när det är fullt och bra stämning, det är ju en speciell eufori efter en sådan kväll. Ett specifikt exempel var vår öppningskväll, det var magisk och sjukt kul.  Då hade vi jobbat i flera dygn och fixat innan. Det var så mycket folk här, alla ville verkligen komma hit och vi hade massor av roliga band som spelade. Vi kommer att ha en två-årsfest den 11 december som vi ser fram emot, vi fick ju ingen chans till att fira ett år i och med pandemin, så det ska bli extra kul.

En vägg med planscher på Fyrens Ölkafé.
Credit: Jonas Larsson

Vad tycker ni om musikscenerna i Göteborg? Vad vill konsertbesökare ha?

– Det beror nog mycket på genre, men jag tror att många uppskattar det lite mer intima. Många uttrycker ändå att detta format är najs, att man kommer väldigt nära och kan hänga med varandra en hel kväll, både musiker och publiken. Just nu dyker det upp nya band hela tiden och det känns som att alla bara står och trampar och vill spela. Det är jättekul.

Två kvinnor sitter i fåtöljer på en scen.
Credit: Jonas Larsson

Läs mer om Fyrens Ölkafé

Besök Fyrens Ölkafés platssida för att läsa mer om Fyren och kommande spelningar.