Albatross golfklubb har en 18-hålsbana, en 9-hålsbana och en korthålsbana.

Det bästa från Hisingen

På Hisingen finns det tre klubbar som slåss om titeln som öns bästa golfklubb. Den populära klubben Albatross golfklubb har en 18-hålsbana, en 9-håls pay and play-bana och en korthålsbana där de flesta hålen är kring 100 meter långa. 

Torslanda golfklubb går också att hitta på Hisingen med en vacker, kustnära bana som erbjuder spel för alla nivåer.

Sankt Jörgen Park har både golf och hotell – men det är golfen vi är intresserade av. Här finns en bana med två tydliga inriktningar. Den första, gamla delen, är av parkkaraktär och strategiskt planerade hinder. Den andra, nyare delen är längre och med aningen vidare hål. Vilket betyder att du behöver bemästra de flesta golfslagen för att göra en riktigt bra runda.

Backa säteri är en vackert belägen golfbana strax norr om Göteborg.

Golftätt strax norr om Göteborg

Norr om Göteborg och Hisingen duggar golfbanorna tätt. I Södra Bohuslän ligger Gullbringa golf & country club, som är hemmaklubb till både majorvinnaren Helen Alfredsson och British Open-vinnaren Henrik Stenson. Och i Kungsälvstrakten kan du välja mellan att testa ett spektakulärt par 6-hål på Kungälv-Kode golfklubb, spela 18-hålsbanan på Lycke golf & country club Marstrand eller skogs-och parkbanan på Lunna golf & country club.

Om inte det vore nog så finns det ett par banor till i trakterna norr om Göteborg. Ale har sin egen golfklubb, och inte långt därifrån ligger vackert belägna Lysegårdens golfklubb och Backa säteri golf med många inbjudande utmaningar.

Öster om Göteborg ligger Öijareds golfklubb, Sveriges största golfkomplex.

Skogsbanorna finns österut, inåt landet

Åker du österut kommer du även där stöta på en del golfklubbar. Här är det i första hand skogs- och parkbanor som gäller. Öster om Göteborg ligger klubbarna Partille golfklubb i Öjersjö, Chalmers golfklubb i Landvetter och Lerjedalens golfklubb i Gunnilse. Alla med skogs- eller parkkaraktär.

Fortsätter du en bit österut hamnar du i Floda och Sveriges största golfkomplex Öijared resort. Här finns inte mindre än tre 18-hålsbanor (varav en pay-and-play). Dessutom finns det en multibana där du kan välja mellan golf, frisbeegolf eller fotbollsgolf.

I Gråbo ligger golfklubben Stora Lundby som har en 18-hålsbana samt en lite kortare övningsbana för de som ännu inte har ett registrerat handicap eller bara vill öva sitt närspel. Om du vill du fira en ny handicap-sänkning – eller mest bara glömma bort sista inspelet – kan du avnjuta en god lunch eller något att dricka på klubbens golfkrog.

Hills golf & sports club agerade värd för Europatourtävlingen Scandinavian Invitation 2018 och 2019.

En liten bit söder om Göteborg

Söder om Göteborg finns det flera spelvärda banor. Närmast centrum av alla klubbar i Göteborg ligger Delsjö golfklubb. På Mölndals golfklubb, Sisjö golfklubb eller Torrekulla GK kan du få spännande golfutmaningar i vacker miljö. Banorna ligger bara en lång drive ifrån varandra så här går det att spela en bana på förmiddagen och testa en av de andra på eftermiddagen.

Hovås och Askim är hemvist åt två ansedda banor söder om Göteborg. Hills golf & sports club har agerat värd för Europatourtävlingen Scandinavian Invitation så sent som 2018 och 2019, vilket vittnar om hög standard. Hovåsklubben Göteborgs golfklubb är också en välrenommerad och populär golfbana med flera hål längs havskusten.

Särö golfklubb är en av många fina golfbanor söder om Göteborg.

Natursköna banor längre söderut

Kungsbacka med omnejd har flera roliga golfbanor, bland annat spelades Scandinavian Masters på Forsgårdens golfklubb två gånger under 1990-talet. Och du behöver inte leta länge för att hitta fler natursköna golfbanor i området. Särö golf club, Gräppås golfklubb och Vallda golf & country club är alla fina banor i det halländska landskapet.

Är ni på jakt efter en familjevänlig golfbana utan några större förkunskaper kan Myra golfklubb vara ett bra val. En 9-hålsbana som det tidigare Europatourproffset Johan Edfors var med startade.