Europas kursetta i hållbarhet

I en artikel av den brittiska dagstidningen The Independent skriver journalisten om Västsveriges bedrifter för att främja hållbarhet. I artikeln nämns även de förstaplatspriser Göteborg kammat hem efter att ha blivit utsedd till “world’s most sustainable destination” av GDSI (Global Destination Sustainability Index) flera år i rad.

Den hållbara gröna resedestinationen

2021 utsåg reseguide- och informationsfokuserade bokförlaget Lonely Planet Göteborg till “the most sustainable city stay”. Denna artikel fortsätter på temat och är en guide om att uppleva Göteborg på ett hållbart och “grönt” vis.

Sveriges charmigaste stad

Den skandinaviska upplagan av den amerikanska mode- och livsstilstidningen, Vogue Scandinavia, vägleder läsare i denna guide till Göteborgs utbud av trendiga områden att uppleva och många fashionabla ställena att shoppa eller äta på.

En weekend-guide till Göteborg

I denna artikel från The Times, en brittisk dagstidning, skriver journalisten om Göteborg som en perfekt weekend-destination och motiverar detta med stadens hållbarhet samt utbud av design och god mat.

Stads- och skärgårdslivet

Här beskrivs upplevelsen av Göteborgs innerstad och skärgård från en journalist från den brittiska veckotidning The Spectator.

Här hittar du fler artiklar och inlägg om Göteborg!

Tipsa oss gärna om fler värdefulla medieomnämningar på redaktionen@goteborg.com.