Credit: Anders Wester

Hållbarhet som funkar i praktiken

I en artikel från brittiska The Independent gör reportern en djupdykning i Göteborgs hållbarhetssatsningar. Staden beskrivs som en välkomnande plats “där fantastiska idéer kan blomma ut”.

2021 skapade Göteborg Film Festival internationell uppmärksamhet genom en isolerad biograf i fyren Pater Noster. Credit: Erik Nissen Johansen

En världsberömd filmfestival

Göteborg Film Festival har de senaste åren hyllats för sina annorlunda satsningar, som filmvisning i sarkofager och gynekologstolar. Pandemiåret 2021 drog de social distansering till sin spets i en isolerad biograf – för en person – på fyren Pater Noster. Något som uppmärksammades av bland annat New York Times.

Tacos & Tequila – en av restaurangerna som lyftes i The Guardian.

Ett av de coolaste kvarteren i Europa

När brittiska The Guardian utsåg Europas “10 coolaste områden” 2020, fanns Göteborg och kvarteren runt Järntorget och Långgatorna högst upp på listan. “En stad som är lätt att älska”, skrev tidningen.

Göteborg har “landets största (och bästa) ölkultur” enligt Food & Wine. Credit: Frida Winter

Hantverksöl i världsklass

Det amerikanska magasinet Food & Wine lyfter Göteborg som en destination för hantverksöl. “Det är inte att de gör något direkt annorlunda jämfört med resten av världen, bara att de gör det så mycket bättre”, skriver Mike Pomranz.