Glass på Gelaterian Göteborg

Här njuter du av hemgjord italiensk hantverksglass tillverkad på ekologiska mejerivaror, bara ett par steg från stans myllrande shoppinggator. Glassen tillverkas dagligen, året runt i glassbutiken och kaféet på Grönsakstorget och i pop-up-butiken i Stora saluhallen. Och det är inte vilken glass som helst, utan självaste vinnaren av Svenska Glassmästerskapet 2023.

Fantasifulla smaker på Råda Gelato

Råda Gelato har snabbt blivit en Göteborgsfavorit, och om du smakat deras chokladsorbet förstår du varför. Här njuter du av glass och sorbet i fantasifulla och klassiska smaker, ofta tillverkade av lokala och kravmärkta råvaror.

En person ger en glasstrut till en annan person.

Lilla gummans gelato – hantverksglass i Lindome

På glassbaren Lilla gummans gelato tar man glass på skojigt allvar. Glassen snurras färsk varje dag, rånen bakas efter eget recept och du kan få roliga toppings som sockervadd, karamellpopcorn eller grillade marshmallows. Glassbar ligger i Spinneriet i Lindome, tillsammans med flertalet butiker och restaurangen Lilla Spinneriet.

Gelateria Positano på Avenyn

Göteborgs paradgata Avenyn förtjänar en riktigt bra glassbar, och nu har Gelateria Positano levererat just det. Gelaterian finns sedan tidigare i Mölndal och Frölunda, och trogna gäster kan förvänta sig samma kvalitet, noggrannhet och passion på Avenyn. För den intresserade erbjuds även kurser i glasstillverkning!

Kungsportsavenyen 22

Popsicle café på Donsö. Credit: Popsicle Café

Popsicle café på Donsö

I den gamla brandstationen på Donsö hittar du det trevliga kaféet Popsicle café. Här kan du välja mellan bland annat hantverksglass, espresso, capuccino och retrogodis. Under sommaren kommer Popsicle dessutom ha kvällsöppet.

Röröboa Café & Restaurang på Rörö

På Röröboa kan du räkna med två riktigt bra saker i matväg – hamburgare och gelato. Från början var det tänkt att caféet bara skulle arbeta med gelato (något de nu är kända för) men de insåg snabbt att mat också var efterfrågat. Läs mer på roroboa.se.

Next Level Gelato i Linnestaden

Tidigare Pinkbär har bytt namn och renoverat, Next Level Gelato är stället att hålla utkik efter om du är sugen på italiensk glass i alla möjliga varianter. Om du vill svalka dig med något annat än glass erbjuder man också färskpressad juice i flera läckra smaker.

Triumf Glasscafé – gräddig Göteborgsklassiker

Strutar och glasspinnar från Triumf Glass har spridit glädje till glassfantaster i över 70 år. Allting började 1946 på Allmänna vägen i Göteborg, där du idag hittar ett av flera uppskattade glasscaféer. I det lilla caféet kan du, förutom att njuta av massor av god glass, lära dig mer om Triumf Glass historia.
Allmänna vägen 4

Barn som äter glass

Lejonet & Björnen  

Lejonet & Björnen har serverat glass och sorbet i gourmetkvalitet sedan 1977. Man arbetar i högsta möjliga utsträckning med lokala producenter och lokala råvaror. Besök deras glasscafé på Danska vägen i östra Göteborg så förstår du varför göteborgarna får något drömskt i blicken när Lejonet & Björnen kommer på tal. Glassen hittar också du på utvalda caféer och livsmedelsbutiker, eller i glasskaféet vid Villa Belparc i Slottsskogen. 

Danska Vägen 74

Hollanders Glass i Alingsås

Hollanders glass är en småskalig producent som tillverkar gourmetglass från grunden av noga utvalda råvaror. Ägaren Joachim Hollander strävar efter att alltid använda ekologiska råvaror och glassen har vunnit flera prestigefyllda utmärkelser.

Hemvägen 18, Alingsås

Kampanilen Glass & Choklad

Kampanilen i Majorna är kanske som mest kända för sina bullar och bakverk, men numera hittar du även en ambitiös glasskiosk med hantverksglass i lokalen intill kaféet. Utöver glass kommer det även att finnas ett välbeställt utbud av egenproducerade chokladpraliner och små säsongsbetonade konstverk i choklad.