Delikat gelato på lokala råvaror

Råda Gelato

Råda Gelato har snabbt blivit en Göteborgsfavorit, och om du smakat deras chokladsorbet förstår du varför. Här njuter du av glass och sorbet i fantasifulla och klassiska smaker, ofta tillverkade av lokala och kravmärkta råvaror. Smakerna på menyn varierar med årstiderna och det är inte ovanligt att se smaker som ”semla” i februari eller ”Vasaloppet” i mars.

Barn som äter glass

En smak av Italien i Göteborg

Gelateria Positano

Göteborgs paradgata Avenyn förtjänar en riktigt bra glassbar, och nu har Gelateria Positano levererat just det. Gelaterian finns sedan tidigare i Mölndal och Frölunda, och trogna gäster kan förvänta sig samma kvalitet, noggrannhet och passion på Avenyn. För den intresserade erbjuds även kurser i glasstillverkning!

Kungsportsavenyen 22

Gelaterian Göteborg

Här njuter du av hemgjord italiensk gelato tillverkad på ekologiska mejerivaror, bara ett par steg från stans myllrande shoppinggator. Slå dig ner på Gelaterian vid Grönsakstorget eller plocka med din strut eller bägare till lummiga Kungsparken på andra sidan vallgraven.

Next Level Gelato

Tidigare Pinkbär har bytt namn och renoverat, Next Level Gelato är stället att hålla utkik efter om du är sugen på italiensk glass i alla möjliga varianter. Om du vill svalka dig med något annat än glass erbjuder man också färskpressad juice i flera läckra smaker.

Gräddiga Göteborgsklassiker

Triumf Glasscafé

Strutar och glasspinnar från Triumf Glass har spridit glädje till glassfantaster i över 70 år. Allting började 1946 på Allmänna vägen i Göteborg, där du idag hittar ett av flera uppskattade glasscaféer. I det lilla caféet kan du, förutom att njuta av massor av god glass, lära dig mer om Triumf Glass historia.

Allmänna vägen 4

Lejonet & Björnen  

Lejonet & Björnen har serverat glass och sorbet i gourmetkvalitet sedan 1977. Man arbetar i högsta möjliga utsträckning med lokala producenter och lokala råvaror. Besök deras glasscafé på Danska vägen i östra Göteborg så förstår du varför göteborgarna får något drömskt i blicken när Lejonet & Björnen kommer på tal. Glassen hittar också du på utvalda caféer och livsmedelsbutiker, eller i glasskaféet vid Villa Belparc i Slottsskogen. 

Danska Vägen 74

Johannebergs Glass

Johannebergs Glass lagar sin egen glass i en liten glassfabrik på Gibraltargatan, en kort promenad från centrala Göteborg. Med passion och helt utan artificiella tillsatser tillverkar man glass som bjuder på härliga smakupplevelser. Det är inte ovanligt att glassen smaksatts med bär och frukter som glassmakarna själv plockat i någon av stadens fruktlundar. Upptäck ”glass gjord med omsorg” du också på deras glasskafé.

Gibraltargatan 60