Lekskulpturer och picknickbord i Jubileumsparken i Frihamne
Utflyktslekplatsen vid Jubileumsparken i Frihamnen. Credit: Happy Visuals/Göteborg & Co

1. Jubileumsparken

Lek och bada mitt i stan! I anslutning till Jubileumsfestivalen ligger Jubileumsparken där du hittar både Hamnbadet och Utflyktslekplatsen – två jubileumssatsningar som bjuder in till sol, bad och mycket lek. Hamnbadet kommer bland annat bestå av en badbassäng med rutschkana samt en hopp- och dykbassäng. På Utflyktslekplatsen kan du i stället ha picknick i de gröna gläntorna, leka bland ett tjugotal fantasifulla och färgglada lekskulpturer eller bara promenera längs det stora däcket vid vattnet.

2. Se på barnvänliga artister

Under Jubileumsfestivalen kommer flera artister att uppträda på olika scener. Många av dessa artister är barnvänliga och erbjuder en rolig och underhållande upplevelse för hela familjen. Bland annat kan ni se fram emot Nassim Al Fakir och Rix FM Festival som båda besöker Göteborgs Jubileumsfestival.

3. Upplev cirkus och barnteater

På Jubileumsfestivalens område hittar du ett stort rosagult cirkustält där du bland annat kommer kunna se föreställningen Circus I love you. Här kan du räkna med svingtrapets, lindans, hisnande balansakter och levande musik. I cirkustältet kommer även teatrarna Hur ska det gå för Babette, som skildrar det spännande livet på cirkusen, samt Hovet, som bjuder på en galen och lite tokig dansföreställning.

Ostindiefararen Götheborg som skjuter salut.

4. Kliv ombord på Ostindiefararen

Lagom till invigningen av Jubileumsfirandet den 2 juni ankommer Ostindiefararen Götheborg tillbaka efter en seglats i Europa. Firandet inleds med en pampig kanonsalut från älven, och därefter lägger skeppet till i Frihamnen och Göteborgs Jubileumsfestival. Under festivalen kan den som vill kliva ombord på skeppet och runt omkring kajen kan du uppleva skådespel i sann 1700-talsanda.

5. Roliga aktiviteter på festivalområdet

Under festivalen kommer det finnas över 30 roliga aktiviteter att prova. På Upzone Äventyrspark kan ni till exempel testa på Nattduellen från Mästarnas Mästare, testa ditt balanssinne och prova på att gå på lina eller utmana familjen i jättesäckshoppning. I Klättertornet erbjuder klättergymmet Volym en spännande utmaning i form av ett åtta meter högt torn där både stora och små kan klättra tillsammans och se vem som kommer längst.

Läs mer om allt som sker under Göteborgs Jubileumsfestival här.