Kungstorget & Basargatan

Mitt i centrala Göteborg ligger Kungstorget som är navet för årets festival med upplevelser, musik och mat. I en halvcirkel runt torget breder Basargatan ut sig och här finns foodtrucks med både street food och sweet food för alla smaker. Under hela helgen gästas området och Göteborgs Kulturkalas av Streetfoodfestivalen som bjuder på SM i street food, samt uppträdanden från bland annat Timbuktu, Hurula och Ana Diaz. Dessutom drar den stora Climate Live-galan igång under torsdagen som bjuder på musik i olika genrer och intressanta talare.

När? 1–4 september
Läs mer om vad som händer på Kungstorget på goteborgskulturkalas.se

På Urban Food Space i Bältespännarparken kan du provsmaka småportioner med kreativa tolkningar av det senaste inom foodtech. Credit: Philip Holmsten, 2028 New World Agency

Bältespännarparken

Hållbarhet är i fokus i Bältespännarparken där en blandning av lokal musik och mat från foodtrucks kan upplevas i en avslappnad och mysig miljö under hela kalaset. Tänk dig en farmers’ market som möter citypulsen i en perfekt symbios! Med Urban Food Space kan du även testa framtidens mat.

När? 1–4 september
Läs mer om vad som händer i Bältespännarparken på goteborgskulturkalas.se

Credit: Steampipe Production Studio AB/ Göteborg & Co

Slottsskogen

I Slottsskogen är hela familjen i centrum under kalashelgen. I den natursköna parken finns aktiviteter för alla åldrar såsom cirkus, folkdans, nallesjukhus och ponnyridning. Här finns även ett stråk med foodtrucks för den hungrige och bakluckeloppis för den som vill fynda. Och den 2 september slår Göteborg Film Festival upp största bioduken på gräsmattan nedanför Björngårdsvillan och bjuder på gratis utomhusbio tillsammans med Film i Väst och Göteborgs Kulturkalas.

När? 1–4 september
Läs mer om vad som händer i Slottsskogen på goteborgskulturkalas.se

Gamlestaden & Slakthuset                            

I de gamla slaktarkvarteren i nordvästra Gamlestaden fokuserar Växtverket på trädgård och växtlighet. Här hittar du även ett och annat bryggeri. Tillsammans med Gamlestadsgalej kommer kulturkalaset till Slakthuset den 3 september och bjuder på grönt och skönt häng. Utöver det sker det aktiviteter under hela helgen i och runt Gamlestaden.

När? 1–4 september
Läs mer om vad som händer i Gamlestan och Slakthuset på goteborgskulturkalas.se

Credit: Marie Ullnert/Göteborg & Co

Ringön

På Ringön och Ö-festen samsas gamla industrier med nya verksamheter så som bryggerier och pubar, ateljéer, filmstudior och mycket mer. På bryggerierna Vega och Stigbergets kan du kombinera livemusik och hantverksöl. Lördag den 3 september välkomnar Göteborgs Kulturkalas tillsammans med Ö-festen en dag, kväll och natt för dig som vill uppleva en unik fest fylld med musik, kultur och möten som du sent kommer glömma.

När? 3 september
Läs mer om vad som händer på Ringön på goteborgskulturkalas.se

Bergsjöns Kulturhus exteriör
Credit: Julia Åhall

Bergsjön

Kulturhuset Bergsjön är göteborgarnas nya kulturhus vid Rymdtorget. Här gästar Göteborgs Kulturkalas och skapar dagar fyllda med upplevelser, gemenskap och kultur. I Bergsjön kan du även hjälpa till att bygga Bergsjötrollet och gå i figurparad, läsa och lyssna på poesi eller besöka någon av de andra festivalerna: Textilfestivalen eller Tellusfestivalen.

När? 3 september
Läs mer om vad som händer på Bergsjöns Kulturhus på goteborgskulturkalas.se

Kulturpresenten

Ge bort en kulturpresent till dina grannar, dina vänner, ditt fotbollslag eller varför inte till dig själv. Kulturpresenten är en unik kulturupplevelse för alla och den kan bokas utomhus till en bakgård, trädgård eller park i närheten. Föreställningen är max 10 minuter och kan vara musik, dans, poesi eller nycirkuskonster – det blir en överraskning!

När? 3–4 september
Läs mer och boka kulturpresenten på goteborgskulturkalas.se

Credit: Steampipe Production Studio AB/ Göteborg & Co

Dans på Packhuskajen

Dansbanan på Packhuskajen är tillbaka på Kulturkalaset. Kajskjul 8 bygger dansbanan och det blir dans till både Lasse Stefanz och Larz Kristerz.

När? 1–2 september
Läs mer om Kajskjul 8 på goteborgskulturkalas.se

Göteborgs symfoniker i foajén till Göteborgs Konserthus.
Göteborgs symfoniker. Credit: Ola Kjelbye

Göteborgs Symfoniker på Frölunda Torg

Lyssna till Beethovens mäktiga Ödessymfoni framförd av Göteborgs Symfoniker på Frölunda Torg. Beethoven har blivit synonym med klassisk musik. Hans femte symfoni, Ödessymfonin, är världens kanske mest spelade klassiska verk. I hundratals år har den legat etta på den klassiska topplistan.

När? 1 september
Läs mer om konserterna på goteborgskulurkalas.se