Körsbärsblomningen på Järntorget är en höjdpunkt. Credit: Frida Winter

Körsbärsblommorna på Järntorget

En del skulle säga att det är uttjatat, överreklamerat, ja rent av överskattat med den årliga körsbärsblomningen och till dem säger vi: ni har fel! Behöver du övertygas? Promenera under Järntorgets ljusrosa blomstertäcke och låt dig omslutas av naturens egen sockervadd. Oemotståndligt!

Skynda till Azaleadalen i Slottsskogen när det blommar. Credit: Lo Birgersson / Visuell Kommunikation

Azaleadalen i Slottsskogen

När det blommar i Azaleadalen sätter personalen i Slottsskogen ut skyltar. Det behövs nästan inte. Det räcker att följa strömmen av människor från Linnéplatsen. Blomningen infaller vanligtvis i slutet av maj eller början av juni.

Det finns mycket vår att njuta av i Trädgårdsföreningen.

Trädgårdsföreningen

Du behöver avsätta lite tid om du vill uppskatta allt Trädgårdsföreningen har att erbjuda en vårdag, den saken är säker. I Göteborgs kanske vackraste park kan du njuta av vårblomning och lövsprickning på egen hand eller tillsammans med parkens trädgårdsmästare på en guidad trädvandring. Eller strosa i den lummiga delen ”Stenpartiet”, där vårfavoriter som lökväxter, azaleor och rhododendron väntar.  

Blommor i botaniska trädgården.
Göteborgs botaniska trädgård är en av norra Europas bästa. Credit: Peter Kvarnström

Botaniska Trädgården

Du bör verkligen inte missa Botaniska trädgården om du letar efter vackra vårplatser i Göteborg. Vandra genom den fantastiska rhododendron-dalen och kliv upp på toppen av Håberget för en fantastisk utsikt över västra Göteborg. Missa inte heller trädgårdens årliga evenemang Hanami!

Vitsipporna i Lärjeåns dalgång är värda resan.

Lärjeåns dalgång

Våren är vacker även utanför stadskärnan. Lärjeåns dalgång är ett naturreservat i nordöstra Göteborg med vandringsleder som följer den slingrande Lärjeån genom ett underbart landskap kantat av vitsippor och krispig vårgrönska.

Promenera upp till Skansen Kronan och se våren i Göteborg från ovan! Credit: Dick Gillberg

Skansen Kronan

Se våren från ovan från en av Göteborgs bästa utsiktsplatser. Skansen Kronan ligger på toppen av Risåsberget. Här, ovanför Hagas takåsar, ser du så långt ögat når i stort sett samtliga väderstreck och kan njuta av en överblick av stadens vårgrönska och blomsterprakt.

Styrsö erbjuder vackra vårpromenader och mysiga fikastunder.

Göteborgs skärgård

Har vi glömt din favoritplats? Maila redaktionen@goteborg.com och berätta för oss!