Södra skärgården

Café Öbergska på Styrsö.

Café Öbergska, Styrsö

När du anländer till Styrsö är Café Öbergska något av det första du ser. Slå dig ner på den vackra trädgårdsserveringen med en räkmacka och en kopp kaffe.

Båtebackens caférestaurang, Styrsö

Säsongsöppen skärgårdskrog i det gamla fiskeläget Styrsö Tången med utsikt mot Brännö och Känsö.

Brännö Varv café och bar, Brännö

Brännö Varv café och bar är en riktigt sommarfavorit med surfkänsla alldeles vid färjeläget Brännö Rödsten. Här kan du med jämna mellanrum också njuta av livemusik. Öppet juni, juli och augusti.

Brännö värdshus och pensionat baggen, Brännö

Brännö värdshus ligger mitt på ön i den gamla lotsbostaden med små intima rum och en stor uteservering i trädgården. Här serveras allt från enklare rätter till à la carte med mycket fisk och skaldjur på menyn.

Popsicle café på Donsö. Credit: Popsicle Café

Popsicle café, Donsö

I den gamla brandstationen på Donsö hittar du det trevliga kaféet Popsicle café. Här kan du välja mellan bland annat Donsöbröd, hantverksglass, espresso, capuccino och retrogodis.

Isbolaget, Donsö

Donsö är en av Sveriges viktigaste hamnar, men ön är värd att besöka av fler anledningar än så. Isbolaget till exempel. Det gamla ismagasinet har förvandlats till en ambitiös restaurang med mysigt boende.

Hamnkrogen Lotsen Fiskeboa Vrångö, Vrångö

Riktigt färska skaldjur hittar du på Fiskeboa. Köp med dig en spann kräftor, räkor eller vad du är sugen på. Vill du hellre slå dig ner finns Hamnkrogen Lotsen, med sina farligt goda fish ‘n chips.

Norra skärgården

Tullhuset på Hönö Klåva.

Tullhuset, Hönö Klåva

Tullhuset är en fisk- och skaldjursrestaurang som ligger i hamnen i Hönö Klåva och är en riktig sommarfavorit. På deras uteservering sitter du mer eller mindre på klipporna med havet som närmsta granne.

Franses skärgårdspub, Hönö Klåva

Franses ligger med havet som närmsta granne, och den historiska miljön med doften av tjära skvallrar om att lokalen i många år hyst ett vidbinderi och golvtiljornas ådring vittnar om det hårda arbetet som utförts här. Nu njuter du av vällagad mat, livemusik och aktiviteter.

Nimbus Öckerö, Öckerö

Här serveras det härliga luncher och bakverk i kaféet. Här går det också bra att hyra stugor belägna alldeles vid vattnet, med nära till all service på Öckerö. Bad och krabbfiske väntar runt hörnet!

Restaurang Seaside, Björkö

Som namnet antyder så befinner du dig precis vid havet när du besöker Seaside på Björkö. Med sin underbara havsutsikt är restaurangen ett populärt stopp för såväl seglare som barnfamiljer.

Hönöbryggeriet på Öckerö.

Hönöbryggeriet, Öckerö

Göteborg är en ölstad och det märks även i skärgården, där ett flertal mikrobryggerier öppnat på senare år. Ett av dem är Hönö Bryggeri, som bryggt öl på Öckerö sedan 2014. Under våren och sommaren öppnar bryggeriet för besök och ölprovningar.