Finalhelgen äger rum 31 augusti–3 september, och består av flera stora evenemang. Några av dessa känner du säkert igen från tidigare år, såsom Kulturkalaset och Frihamnsdagarna. Andra är unika inslag som sker endast denna jubileumssommar, där har vi bland annat Jubileumsparaden och Göteborgsvarvet Marathon. Läs mer om hela Göteborgs jubileumsfirande och allt som händer på goteborg2023.com.

Credit: House of Vision/Göteborg & Co

Göteborgs Kulturkalas, 1-3 september

Förläng sommaren och upplev Göteborgs Kulturkalas! Under tre dagar får du uppleva folkvimmel, god mat och skön stämning. Stadsfestivalen är dessutom gratis med ett brett program som passar alla smaker och åldrar. Se artister som A36, danska D-A-D, Danela Rathana, kända Tiktok-profiler och många fler. Maten står Street Food Festivalen för, där Sveriges bästa foodtruck kommer koras. Extra kalasstämning utlovas med anledning av stadens 400-årsfirande.

Avslutningskonsert med Miriam Bryant

3 september intar den älskade Göteborgsartisten Miriam Bryant scenen på Kungstorget i centrala Göteborg. Hon kommer då att bjuda på den avslutande spelningen för både Göteborgs Jubileumsfirande och Göteborgs Kulturkalas. Konserten börjar kl 21.00 och är öppen för alla och med fri entré.

Jubileumsparaden, 2 september

Jubileumsparaden är ett festtåg som avgår från Gustafs Adolfs Torg, fortsätter längs Kungsportsavenyn och avslutas på Götaplatsen. En underhållande och inkluderande parad med göteborgare i alla åldrar samt representanter från olika områden i staden, som dans, musik, scenkonst, teknik och näringsliv. Upplev Göta Lejons Ungdomsorkester, live-jazz, gamla Volvobilar från Volvo Museum, roliga inslag med studenter från Chalmers och mycket mer. Tillsammans hyllar vi Göteborgs olika milstolpar, landmärken och framtidsvisioner!

Ö-festen på Ringön, 2 september

Ö-festen på Ringön är en del av Göteborgs 400-årsjubileum och Göteborgs Kulturkalas. Under en dag förvandlas området till en stor gatufest med marknad och livespelningar. I år kommer Ö-festen dessutom finnas som en digital version – Gothenburg Island Festival. Skapa en avatar och upplev live-streamad musik, kortfilmer konst- och spelupplevelser!

Jubileumsfyrverkeri till musik, 2 september

Under lördagen på finalhelgen, 2 september, blir det ett unikt jubileumsfyrverkeri till tonerna av musik med koppling till Göteborg. Musikfyrverkeriet skjuts av klockan 22.00 och ses och hörs bra från kajkanten mot Göta älv framför Göteborgsoperan.

Credit: Peter Kvarnström/Göteborg & Co

Göteborgsvarvet Marathon, 3 september

Dubbelt så långt, dubbelt så kul! Göteborgsvarvet Marathon 2023 löper längs delar av Göteborgsvarvets ordinarie bana, men också nya vägar genom Göteborg. Den 3 september 2023 är det dags för tusentals löpare att uppleva staden längs den 42 195 meter långa banan. Start är i Slottsskogen och mål på Slottsskogsvallen.

Frihamnsdagarna, 31 augusti – 2 september

Frihamnsdagarna återkommer för tredje året i rad och fyller Bananpiren med kultur, panelsamtal, debatter, musik, food trucks, second hand, aktiviteter och utställare. Öppet för alla med fri entré.