Musikhjälpen i Göteborg

Äntligen är Musikhjälpen tillbaka i Göteborg! Senast glasburen besökte staden var för 9 år sedan, och i år väljer man att inta Kungstorget, mitt i centrala Göteborg, mellan den 12 och 18 december. Upplev livemusik, intervjuer och var med och bidra till att skänka uppmärksamhet till årets tema – Barn på flykt från krig. Och det är inte bara inne i glasburen som det händer saker – hela Kungstorget kommer att vara fullt av aktiviteter för alla åldrar.

Håll utkik här och i Musikhjälpens (@musikhjalpen) och Göteborgs (@goteborgcom) sociala medier för höjdpunkter i och utanför buren.

Fakta om Musikhjälpen i Göteborg 12-18 december

Årets tema: ”En tryggare barndom på flykt från krig”. De insamlade pengarna går till Radiohjälpen.
Hur bidrar jag till insamlingen när jag är på torget? Önska musik eller skänka pengar till insamlingen via DUO-appen i mobilen. Det kommer även att arrangeras ett stort antal insamlingsaktiviteter där Musikhjälpen digitala bössor kan användas för gåvor och donationer.
Vilka artister kommer att uppträda? 45 av Sveriges bästa artister uppträder i glasburen under Musikhjälpen-veckan. Programmet släpps 7 december. Utöver fasta programpunkter och livespelningar så kommer många fler profiler och engagerade personer besöka buren spontant.

Två personer tittar på matprodukter i Stora Saluhallen i Göteborg.
Credit: House of Vision / Göteborg & Co

Stora Saluhallen

Kungstorget är allra mest känt för Stora Saluhallen som har stått här sedan 1889. I saluhallen är världens alla hörn representerade bland de 40-tal butiker och matställen som finns här. Här kan du ta en mat- eller fikapaus mellan Musikhjälpen-höjdpunkterna, och passa på att handla både juliga godsaker och ätbara julklappar.

Julstämning i Göteborgs innerstad

Passa att uppleva Göteborgs julpyntade innerstad i samband med att du besöker Musikhjälpen. I närheten av Kunsgstorget ligger de charmiga gatorna Kungsgatan, Vallgatan och Södra Larmgatan som är kantade av mysiga butiker, kaféer och restauranger – perfekt för att strosa och hitta omtänksamma och unika julklappar. Flera av tipsen i vår guide till hållbara julklappstips hittar du i detta område, eller i närliggande stadsdelen Haga – där det är julmarknad varje helg till 18 december.

Kolla också in alla julpyntade butiksfönster och rösta på din favorit i Innerstadens julskyltningstävling, med chans att vinna en övernattning i på hotell i Göteborg.

Hitta till Kungstorget

Kungstorget ligger mitt i centrala Göteborg, med Vallgraven och Stora Saluhallen som grannar. De två närmsta hållplatserna för spårvagnar och bussar är:

  • Kungsportsplatsen. Här stannar spårvagnarna 3, 4, 5, 7 och 10, samt bussarna 18 och 50.
  • Grönsakstorget. Här stannar spårvagnarna 2, 6 och 11, samt bussarna 16,19, 25 och Röd express.

På Basargatan och på Kungstorgets norra sida finns det parkeringsplatser för rörelsehindrade. Rörelsehindrade kan även stå på 30 minuters-parkering i 3 timmar.