Way Out West har huserat i Göteborgs lummiga hjärta Slottsskogen sedan 2007. Den tre dagar långa festivalen med musik, film, samtal och fantastisk vegetarisk mat lockar besökare från hela världen, och fortsätter att överraska varje år.

2024 bjuder programmet bland annat på Fred Again.., Queens of the Stone Age, PJ Harvey, Pulp, Icona Pop, The National och Susanne Sundfør. Konserterna går av stapeln både i Slottsskogen och på live-scener runt om i staden som en del av det unika klubbkonceptet Stay Out West. Läs mer på wayoutwest.se.

Förpackningar med take away-mat på Way Out West i Göteborg.
Credit: Happy Visuals/Göteborg & Co

Klimatmöte och vegetarisk mat

Way Out West har ett ambitiöst hållbarhetsarbete och all serverad mat har varit vegetarisk sedan 2012. Det finns matalternativ för alla smaker, från pop-up-restauranger med stjärnkockar till mängder av foodtrucks och lokala matställen som flyttar in på området. Läs mer om matutbudet på wayoutwest.se.

Credit: Happy Visuals/Göteborg & Co

På klimatmötet Greentopia samtalar världsledande forskare och samhällsdebattörer med engagerade artister och pionjärer från musikbranschen. 2024 kommer bland annat modedesignern Bea Szenfeld, artisten Marit Bergman och forskare som studerat klimatavtrycket av Coldplays världsturné Music Of The Spheres. På festivalområdet kan du också göra din din egen cirkulära festivalmerch tillsammans med Stadsmissionen.

Dräkter av Joanna Ernström Lindqvist som visas på Röhsskas modedagar. Credit: Tabata Eguti

2024 går designmuseet Röhsskas modedagar av stapeln samtidigt som Way Out West. Museet visar en utställning med scenkläder, smycken, och dräkter, tillsammans med ett tre dagar långt program om hållbarhet, musik och mode, prova-på-workshops och brunchföreläsningar.

Scenen Höjden på Way Out West-festivalen i Slottsskogen i Göteborg.
Credit: Peter Kvarnström/Göteborg & Co

Slottsskogen – hitta hit och upptäck området

Parken Slottsskogen angränsar områdena Linné, Majorna och Änggården (med Göteborgs Botaniska Trädgård). Den närmsta hållplatsen för spårvagnar och bussar är Linnéplatsen. De olika live-scenerna runt om i stan kan nås med en kort promenad, spårvagn eller buss.

Från festivalomådet i Slottsskogen är centrala Göteborg inom gångavstånd. Passa på att upptäcka vad som i finns i staden, och planera in din nästa tripp till Göteborg genom några av våra områdesguider: