Gringo Nordic

Gringo Nordic är ett litet kafferosteri i området Sandarna i västra Göteborg. Här arbetar man med specialkaffe från enskilda gårdar, plantager och kooperativ. Du hittar dem på Varholmsgatan 12, där de har kaffebar, rosteri och butik med kaffe både till espressomaskin, kaffebryggare eller handbrygg. En lördagen i månaden har de dessutom öppet för lördagsfika med möjlighet att delta i gratis koppningar (kaffeprovningar).

Uteservering på Da Matteo magasinsgatan.
da Matteo på Vallgatan.

da Matteo

Kafét och rosteriet da Matteo har kommit att bli en riktig Göteborgsikon, som förutom två butiker, där du kan köpa med dig specialkaffe hem, också har hela fyra kaféer i stan. På kaféets lokaler på Magasinsgatan rostas alla bönorna som till stor del importeras från Etiopien, Costa Rica och Colombia – alla länder kända för sina förstklassiga kaffeodlingar. Här kan du också, förutom gott kaffe förstås, räkna med goda pizzor och bullar.

Alkemisten

På Hisingen, i stadsdelarna Kvillebäcken och Lindholmen, hittar du den charmiga kaffebaren Alkemisten. Här serveras ekologiskt droppkaffe och espresso med stor omsorg om både hantverket och bönorna. Den hungrige besökaren kan även hugga in på goda mackor, sallader och fikabröd av närodlade, och i hög grad, ekologiska råvaror.

Viktors kaffe på Geijersgatan 7

Viktors kaffe

Viktors kaffe hittar du på Geijersgatan, en tvärgata till Avenyn. Här är kaffet från Johan & Nyström och Per Nordby i fokus, men det serveras även bakverk av Sylvain Marron och luncher i samarbete med restaurangen Björk & Bambu.

Morgon Coffee Roasters

Under Kran 42 på Lindholmen, i Cityvarvets gamla lokaler, rostar Morgon Coffee Roasters kaffe från några av världens bästa producenter. Den sista lördagen på månaden brukar rosteriet hålla öppet mellan 11-15 för hembakad fika och gratis kaffeprovning. Provningen tar ungefär 30 minuter och där går rosteriet igenom sortimentet, berättar om producenterna och hur de arbetar på Morgon Coffee Roasters.

Kafferäven

Kafferäven är ett litet rosteri i Göteborgs Slakthusområdet som jobbar med specialkaffe. Rosteriet startade 2013 med målet att handla det bästa kaffet man kunde direkt från producenter de känner runt om i världen. I anknytning till rosteriet i Slakthuset, Gamlestaden, finns rosteriets butik där man kan både köpa med sig bönor samt provsmaka kaffe.

Bar Centro

På Kaffebaren Bar Centro, som du hittar på Kyrkogatan 31 intill NK-huset, kan du räkna med en genuin italiensk känsla. Kaffebaren rostar inte själva sina bönor, men är du sugen på en riktigt bra italiensk espresso är det hit du ska gå!