Floramor & Krukatös

Blommor och krukor, mysigt och lummigt, mor och dotter. Hos Floramor & Krukatös kliver du in i en oerhört grönskande och trevlig innergård där det – utöver blommor och krukor – bland annat även säljs glas, belysning och smycken.

Tredje Långgatan

I de gamla hamnkvarteren på Tredje Långgatan har Avenygruppen skapat en trevlig stämning med två innergårdar. Här kan du njuta av fina viner från Olssons Vin, färskmalet kaffe och pizza från Kafé Magasinet och mexikansk mat och dryck på Tacos & Tequila.

Kyrkogatan 13

En välkomnande och livlig atmosfär hittar du på innergården på Kyrkogatan 13. Här kan du beställa ostron, ostbricka och champagne från Champagnebaren, eller varför inte dricka vin och lyssna till tonerna av jazzmusik på Unity Jazz? Är du sugen på en cocktail har du möjlighet att avnjuta detta också, på Bar Bruno.

Victoriagården/Victoriapassagen

Från en gammal parkeringsyta till en stämningsfull oas mitt i centrum. På Victoriagården huserar flertalet olika etableringar. Innergården erbjuder bland annat asiatisk street food, designkläder, blommor samt handgjorda inredningsdetaljer. Även Victoriapassagen är mysig och väl värd att besöka med butiker som exempelvis Rum för papper och Filippa K, samt kaféet da Matteo.

Gamlestadens fabriker

Vid den charmiga innergården intill Gamlestadens fabriker hittar du Easy Living – en vintagebutik som bland annat säljer möbler och ekologiskt kaffe rostat på Ringön. Förutom detta arrangeras även olika events såsom konserter och konstutställningar.

Magasinsgatan

På den myllrande Magasinsgatan med alla sina butiker, kaféer och restauranger ligger kaffeföretaget da Matteo. Här finns ett kafé, ett rosteri och ett bageri. De har även öppnat ett orangeri du kan sätta dig och mysa i på regniga dagar. Väljer du en annan del av deras lokaler märker du att de delar innergård med Floramor & Krukatös.

Sjöbaren, Haga

I stadsdelen Haga finner du en av Sjöbarens två restauranger. Innergården på denna fisk- och skaldjursrestaurang är mycket populär och lockar folk som söker en gemytlig och familjär atmosfär – som ett vardagsrum, fast utomhus.

Har vi missat din favorit? Maila oss på redaktionen@goteborg.com!