Massor av aktiviteter på höstlovet i Göteborg

Det händer skrämmande mycket roligt under höstlovet i Göteborg. Halloween på Liseberg är till exempel en återkommande familjefavorit, där gastar och ruskigheter härjar i parken. På Halloween på Universeum kan du tillverka ditt eget slemmiga slajm i kemilabbet eller tävla i vampyr-quiz, och på Alfons Åbergs Kulturhus händer det massor av mysryligheter för dem minsta.

Konst- och kulturupplevelser

Skulle regnet ösa ner eller om höstvinden skulle bli lite väl kylig är ett besök på museum den perfekta aktiviteten. Upplev konst från 1400-talet och framåt i en vacker och historisk miljö på Göteborgs Konstmuseum, hoppa in på ett mindre galleri eller se en unik utställning.

Mat och dryck

Göteborgs restaurangscen är i högsta grad levande och nya pärlor, stora som små, öppnar regelbundet. Upplev fisk- och skaldjur i världsklass, drick naturvin på en ny, trendig bar eller njut av förstklassig fine dining på en av stans Michelin-krogar. I Göteborg finns något för alla!

Naturupplevelser och höstutflyker

I Göteborg har du alltid nära till frisk luft, vatten, klippor och skog. Ta dig ut till skärgården och upplev havet och de idylliska öarna, eller bekanta dig med skogarnas växter och vilda djur genom vandring på några utav västkustens leder. Strax utanför staden hittar du dessutom mysiga herrgårdar, caféer och fästningar. Vill du hellre hålla dig i stan är en promenad i stadsparken Slottsskogen en härlig höstupplevelse.

Mysiga hotell och avkopplande spa

En rofylld spahelg, en havsnära skärgårdsvistelse eller en sinnlig designupplevelse mitt i stan? I Göteborg hittar du mängder med mysiga hotell som erbjuder både storstadspuls, avkoppling eller västkustens unika natur.

Film på en genuin och mysig biograf

Upplev filmens magi på en av Göteborgs charmiga, äldre biografer. Besök biografer som Bio Capitol, Hagabion eller Aftonstjärnan, där historia och filmkonst möts i en unik atmosfär. Perfekt som ett avslut på en mysig höstdag med en älskad klassiker eller en spännande ny film.