Njut av nyfångad hummer och självplockad svamp

Hösten är lika med högsäsong i Göteborgs restaurangkök med massor av fina råvaror i säsong. Nu kan du frossa i fisk och skaldjur – hummer, havskräftor, krabbor och räkor – när de är som godast, och se vad kockarna hittat i skogarna runt om staden.

Första måndagen efter den 20 september är det dags för traditionsenlig hummerpremiär och därefter kan du njuta av nyfångad hummer direkt från Västerhavets kalla vatten. I vår guide till fiskrestauranger i Göteborg hittar du allt från räkmackor och fisksoppa till nyskapande sushi och fine dining.

Hummersafari är en populär aktivitet på hösten, när skaldjuren smakar som bäst. Credit: Peter Kvarnström

Vill du komma ännu närmare råvarorna? Häng med ut på hummersafari med Burfiskarna, Kastor Boat Trips, Kajkanten Vrångö eller Marine Events – eller ge dig ut i skogen på svampjakt! I vår guide hittar du några av de bästa svampställena i och runt Göteborg.

Göteborgs botaniska trädgård är en av många parker där du kan njuta av träd som lyser röda, gula och orangea.

Promenera mellan färgsprakande parker och mysiga butiker

Hösten är också en perfekt tid för att strosa runt i färgsprakande parker, upptäcka nya shoppingstråk, lära känna Göteborgs historia på en stadsvandring (kolla in Crime Walks och Walknet!) och sedan koppla av under ett fluffigt hotelltäcke. Trött i benen efter allt promenerande? Ta en fika på något av Göteborgs många kaféer! I Haga hittar du tallriksstora kanelbullar på Café Husaren, Kafé Gapet i Majorna bjuder på bakverk som är både läckra och vackra och i Linné bjuder Bar Italia på fika med italienska smaker.

Halloween på Liseberg bjuder på läskigt skojiga upplevelser i slutet av oktober. Credit: Peter Kvarnström

Mingla på Bokmässan och upplev Halloween på Liseberg

Göteborg har även många evenemang att erbjuda under hösten – den årliga Bokmässan på Svenska mässan, shower, utställningar, konserter och mycket mer. Utforska det breda utbudet i vår evenemangskalender. I slutet av oktober håller Liseberg höstlovsöppet och har då genomgått en gastkramande förvandling till Halloween på Liseberg.