Credit: Ingmar Jernberg/Göteborgsoperan

Kulturupplevelser för såväl stora som små

Kultur är synonymt med Göteborg, som har en rik historia av både större och mindre, men likväl betydelsefulla, kulturevenemang. Kulturnatta hålls årligen och är en festival som beskrivits som ett kulturellt knytkalas för alla, av alla. Under Kulturnatta håller teatrar, museer, bibliotek, gallerier, ateljéer, biografer och kulturhus kvällsöppet för alla och allt med fri entré.

För unga filmälskare är Göteborg Film Festival Prisma en perfekt höstaktivitet. Denna filmfestival för barn och unga äger rum 26-31 oktober.

Liseberg bjuder på kulturupplevelser för alla åldrar. En uppsättning av den klassiska musikalen Annie the Musical hålls på Lisebergsteatern under höstlovet. Arenan Rondo har byggts om till en grekisk taverna, för att sätta den perfekta stämningen och bästa sättet att uppleva Mamma Mia! The Party. Avnjut en medelhavsmeny med tillhörande atmosfär i kombination med ABBA:s låtar och en fest som aldrig tar slut!

Höstlovskören, som består av unga sångare och musiker som varje år samlas på Göteborgs Konserthus, bjuder i år på den storslagna fredsmässan The Armed Man av Karl Jenkins. På Alla helgons dag hålls en minneskonsert framförd på konserthusets magnifika orgel.

Göteborgsoperans Danskompani är ett av Europas främsta kompanier inom samtida dans. Detta gör Danskompani till ett dragplåster för såväl publik som världskända koreografer. Danskompani kommer tillsammans med just en sådan koreograf, den mångfaldigt prisbelönte Alexander Ekman, framföra Ekmans nya verk Hammer (före detta Slägga) under hösten. Alexander Ekmans visuellt starka verk sätter fingret på samtidens uppfattning om sig självt, gärna med ett humoristiskt tilltal. Hammer, en helkväll i två akter, blir hans tredje verk för Göteborgsoperans Danskompani.

Skimrande shower och glänsande konserter

Hösten är verkligen tiden att slå sig ner i salongen och dras med i en härlig musikal, show eller konsert.

I love Arvingarna är en krogshow och musikalisk berättelse full med nostalgi, sång, glädje och fest.

På Lorensbergsteatern kan du uppleva en kväll i sångikonen Edith Piafs värld och låtskatt. I den nyskivna musikalen Forever Piaf medverkar Malena Ernman, Beata Ernman och Björn Kjellman.

Park Lane bjuder på en klassisk krogshow med musiken som fyllt dansgolven genom tiderna.

På Göteborgs Stadsteater hålls konsert av bandet Pepperland, som utsetts till världens bästa Beatlestolkare av The Beatles’ egna producent George Martin. De sex musikerna i Pepperland tar med publiken på en resa genom pophistoriens största framgångssaga.

Under hösten erbjuder Lorensbergsteatern en mängd olika spännande föreställningar.

För den tillbakalängtande, hålls nostalgishowen The Legends. Där några av världens främsta tolkare av Elvis Presley, Roy Orbison och Jerry Lee Lewis återskapar atmosfären från legendernas guldår.

Ute efter en mer Halloween-tematiserad kväll? Se en av Sveriges största poddar Spöktimmens helt nya föreställningen Skräcknatten, som behandlar allt från true crime till mysterier och det övernaturliga.

Ännu fler kultur-evenemang hittar du i vår evenemangskalender!