Ned i det blå vid Klippan för en utflykt under Älvsborgsbron. Credit: Ocean Bus

Guidade höstturer på vattnet

Göteborg har många landmärken med en rik och spännande historia. Även ikoniskt för staden är den gamla vallgraven och kanalerna från 1600-talet, som omfamnar centrala Göteborg. I höst kommer du ha möjligheten att kombinera allt detta ombord på Paddan. Paddanturen är ett av de populäraste och mest välkända sätten att uppleva Göteborg.

Vill du kanske helst se Göteborg från både land och vatten i ett och samma fordon? Ocean Bus erbjuder en unik guidetur som börjar på land, förbi Göteborgs sevärdheter, för att sedan köra ner i havet för en utflykt under Älvsborgsbron och runt stadens kajer.

Hummersafari är en populär aktivitet på hösten, när skaldjuren smakar som bäst. Credit: Peter Kvarnström

Njut av nyfångad hummer och havssafari

Hösten är lika med högsäsong i Göteborgs restaurangkök med massor av fina råvaror i säsong. Nu kan du frossa i fisk och skaldjur när de är som godast, och se vad kockarna hittat i skogarna runt om staden. I vår guide till fiskrestauranger i Göteborg hittar du allt från räkmackor och fisksoppa till nyskapande sushi och “fine dining”.

Vill du komma ännu närmare råvarorna? Häng med ut på hummer-, kräft- och sälsafari med Kastor Boat Trips, Hönö Båtturer eller Marine Events – eller ta chansen att utforska skärgården på egen hand och hyr en kajak på Kajkanten Vrångö.

Ta del av vackra ljusinstallationer under Lights in Alingsås den 1 oktober–7 november. Credit: Patrik Gunnar Helin

Åk på dagsutflykt

Det finns många sevärda besöksmål runt om Göteborg som passar perfekt för en dagsutflykt i höst, läs mer om utflyktsmål en bit utanför Göteborg, som Gunnebo Slott och Trädgårdar, Tjolöholms slott och Jonsereds trädgårdar.

Alingsås bjuder traditionsenligt in till ljusdesignfestivalen Lights in Alingsås den 30 september–6 november. Här samlas ljusdesigners och studenter från hela världen för att belysa urbana stadsmiljöer längs en tre kilometer lång slinga.

Kolla in Kulturhöst i Västsverige för fler tips på spännande aktiviteter och dagsutflykter utanför Göteborg.