Jul på Liseberg är öppet 19 november-30 december. Credit: Peter Kvarnström/Göteborg & Co

Jul på Liseberg

Jul på Liseberg är för många en av julens höjdpunkter, vilket inte är svårt att förstå. Under julen förvandlas Liseberg till ett stämningsfullt dekorerat vinterland med stort utbud av bodar som erbjuder ekologiska godsaker och vackra hantverksartiklar.

Jul i skärgården

Ta båten till Göteborgs skärgård och upplev pärlbandet av öar i vinterskrud. På julmarknaderna på Styrsö och Hönö ackompanjeras skärgårdsmiljön av pyntade butiker, hantverksutställare och magisk julstämning. Passa också på att smaka dig igenom skärgårdens utbud av julsmaker på något av julborden på Knarrholmen, Donsö eller Björkö.

Västkustens julbord

I Göteborg kan du njuta av julbord på finrestauranger, i historiska miljöer, med utsikt över den julpyntade staden, till sjöss eller på någon av de vackra skärgårdsöarna. Göteborgs närhet till havet speglar av sig också bland julens smaker – bli inte förvånad om du hittar havskräftor eller hummer bredvid de klassiska rätterna!

Mängder av julmarknader

Utbudet av julmarknader i och utanför Göteborg är stort, med julmarknader i vackra och historiska miljöer eller i stadsmiljö men med en twist, såsom à la London Juldesignmarknad med 80 designers och massvis med nytänkande och inspirerande design.

Jul- och luciakonserter

I vinter erbjuds massor av fantastiska föreställningar. På årets repertoar finns allt från klassisk jul- och Luciakonsert i någon av Göteborgs kyrkor till spännande och storslagna föreställningar, såsom att filmen Love Actually visas på stor bioduk samtidigt som Symfoniorkestern Stockholm Concert Orchestra spelar filmmusiken live på Gothia Towers.