Hamnkrogen på Liseberg bjuder på ett västkust-inspirerat julbord.

Julbord på Liseberg

Liseberg är inte bara en fantastisk nöjespark som bjuder in till Sveriges största julmarknad 17 november- 7 januari 2024, utan också hem till flera utmärkta restauranger. I jul bjuds det på traditionellt julbord på restaurang 1923 och det populära “västkust-inspirerade” julbordet på Hamnkrogen. Nytt för i år är julbordet på Magasinet i Saluhallen på hotell Liseberg Grand Curiosa. Läs mer och boka julborden på liseberg.se.

Julbord till havs med Strömma

Upplev Göteborgs vintriga skärgårdslandskap ombord på någon av Strömmas julbordskryssningar. Det finns flera olika kryssningar att välja mellan, samtliga avgår från Lilla Bommen, en kort promenad från Brunnsparken och Nordstan. Julmaten tillagas med stor omsorg om råvarorna och med hänsyn till miljön och WWF:s guide till hållbart fiske . Läs mer om alla julbufféer på Strömmas hemsida.

Credit: Natalie Greppi

Julbord och VM-magi på Scandinavium

Kombinera årets julbord med en idrottsupplevelse i världsklass! 1–11 december spelas VM i handboll för damer i Göteborg. Ladda upp inför matcherna med julbord på Glöd Kök och Bar inne på Scandinavium. Förutom traditionella julbordsspecialiteter bjuds det på underhållning, uppsnack, taktik och hemliga gäster. Läs mer och boka här.

Veganskt julbord på Blackbird

Med start 29 november och fyra veckor framåt byter den veganska restaurangen Blackbird ut sin meny till ett helt växtbaserat julbord. Här hittas både klassiska julrätter, grönsaker i säsong och söta godsaker.

Dukade långbord på en restaurang med stora glasfönster.
Restaurang Imagine på våning 29 i Gothia Towers tredje torn bjuder på en slående utsikt över Göteborg.

Julbord med utsikt

På restaurang Imagine, högst upp i hotell Gothia Towers, sitter du och spanar ut över stadens glittrande ljus samtidigt som du njuter av ett klassiskt julbord. Julbordet serveras även på julafton. Läs mer om julbordet på Gothia Towers.

Vinterkryss med show med Skärgårdslinjen

Hugg in på havets alla läckerheter samtidigt som du glider fram längs vattnet och njuter av en show full av medryckande musik. Båtarna M/S Trubaduren och M/S Medvind avgår från Packhuskajen. Läs mer på Skärgårdslinjens hemsida.

Lobbyn på Hotel Eggers i Göteborg.
Njut av den historiska miljön på Hôtel Eggers. Credit: Carolina Ehn

Stämningsfullt julbord på Hôtel Eggers

Klassiska rätter som Janssons, köttbullar, sill, kål, revben och alla andra favoriter står på bordet när Eggers bjuder in till traditionellt julbord. Läs mer och boka Eggers julbord.

Julbord på Hotel Riverton bjuder på klassiker och nya smaker.

Julbord med utsikt mot älven på Riverton

Hotel Riverton serverar alla älskade klassiker och lägger till nya smaker från hela världen. Julbordet passar alla, med gott om vegetariska alternativ. Julbordet avnjuter du i hotellets bankettsal, med fin utsikt över Göta älv. Läs mer och boka Rivertons julbord.

Bord och stolar på restaurangen Boulebar i Göteborg.
Boulebar Rosenlund har skrudat om sin interiör med inspiration från den franska livsstilen.

Franskt julbord på Boulebar

Julien är roligare på franska, hälsar Boulebar på Rosenlund och bjuder in till franska smaker till ljudet av klot mot grus. Julbordet består av en fyrarätters fransk middag som serveras vid bordet. Läs mer och boka Boulebars julbord här.

Havsinpirerat på Fiskekrogen

När du besöker Göteborg ska du självklart äta fisk och skaldjur, och det finns få bättre ställen att göra det på än Fiskekrogen. Deras julbord är fullmatat med klassiker, läs mer och boka Fiskekrogens julbord.

Frukost, middag och lunch på tema jul väntar på Gunnebo Slott. Credit: Sofia Kvistborn

Julsmaker hela dagen på Gunnebo Slott

På Gunnebo Slott i Mölndal bjuds det på en smakupplevelse som är långt ifrån traditionell. Under hela året har man sparat råvaror från köksträdgårdarna för att kunna bjuda på ny spännande julmat. Gunnebos Kaffehus och Krog har den högsta KRAV-certifieringen vilket innebär att 99.4 % av alla råvaror är ekologiska. Välj själv mellan julfrukost, jullunch eller julmiddag. Läs mer om julmaten på Gunnebo Slott här.

Jul hos Poppels bryggeri

Kombinera alla julens favoritsmaker med lokalt bryggd hantverksöl. Poppels Bryggeri har satt ihop julpaket på sina två restauranger Poppels Citybryggeri och Poppels Öl&Mat i Jonsered. Och varför inte kombinera ditt besök på Poppels med någon av julmarknaderna i Jonsered?

Julbord utöver det vanliga på River Restaurant

Längst ut på piren på Eriksberg ligger River Restaurant. Med sitt unika läge bjuds du på en fantastisk utsikt över älven och hamninloppet. Kvällen inleds med glögg på piren i skenet av facklor, innan det blir ett dignande traditionellt julbord inne på restaurangen. Restaurangen serverar även jullunch. Läs mer om Rivers julbord här.

Stora hamnkanalen och julbelysning.
The Golden Days sprider julstämning i närheten av Stora hamnkanalen. Credit: Mika Aberra

Julfavoriter på The Golden Days

The Golden Days är en omtyckt pub och restaurang i Göteborg, och i juletid pyntas lokalen och en varm julstämning infinner sig. Doften av den rimmade skinkan och den inlagda sillen gör så klart sitt. Läs mer och boka The Golden Days julbord här.

Hamninloppet på Hönö i kvällsljus.
Credit: Franses Skärgårdspub

Skärgårdsjul hos Franses på Hönö

Låt doften av av tjära och bingebräder tillsammans med ljudet av livemusik, knastrande brasa och det skvalpande havet göra dig sällskap i jul på Franses på skärgårdsön Hönö. Här avnjuter du ett julbord inspirerat av gamla fiskehistorier kombinerat med kreativa klassiker från havet. En svårslagen kombination. Läs mer om julen hos Franses här.

Julbord vid havet på Tullhuset

Tullhuset ligger på Hönö, en ö i de norra delarna av Göteborgs Skärgård, och där firas julen med ett renodlat fisk- och skaldjurstema. Här finns varken skinka eller köttbullar, buffén dignar istället av havets läckerheter tillsammans med några vegetariska rätter och ett välfyllt dessertbord. Läs mer och boka Tullhusets julbord här.

Julbord i skärgårdsmiljö på Isbolaget i Göteborgs skärgård.
Ät julbord i skärgårdsmiljö på Isbolaget på Donsö.

Hemlagat julbord på Isbolaget

Donsö ligger i de södra delarna av Göteborgs skärgård, och Isbolaget är en riktig pärla väl värd ett besök året om. Här finns såväl hotell som restaurang, och i jul kan du ta del av ett klassiskt julbord, där alla rätter är lagade på plats. Smakerna är inspirerade av havet (som faktiskt bara ligger några meter från restaurangen). Läs mer om Isbolagets julbord.

en pepparkaka med texten god jul spritsat.
Havets läckerheter väntar i skärgården, men det gör välfyllda gottebord också! Credit: Frida Winter

Smaka havets läckerheter på Knarrholmen

Ta båten till Knarrholmen och hugg in på ett julbord fullastat med havets läckerheter i jultappning. Här finns smaker för stora som små, stämningsfull julmusik i högtalarna och ett riktigt välfyllt gottebord. Läs mer om Knarrholmens julbord här.

Klassiker och godsaker från havet på Seaside Björkö

Seaside ligger på ön Björkö i de norra delarna av Göteborgs skärgård. Deras julbord är inspirerat av närheten till havet men innehåller också hemlagade julklassiker. Du kan också göra egna tillval med just dina julfavoriter i form av färska skaldjur, På röken, Ostron & hummer samt lutfisk. Vegetariska rätter ingår i julbordet men ska gärna bokas i förväg. Läs mer här.

Julafton på Sjömagasinet

Ni som önskar fira julafton på ett extra lyxigt vis kan boka bord på Sjömagasinet, som du hittar vid Klippan alldeles intill Göta älv. Vill du hellre njuta av färska skaldjur och exklusiva viner istället för Janssons frestelse och Kalle Anka är detta rätt ställe att boka bord på den 24 december. Läs mer och boka julbord på julafton här.

Julbord på Tjolöholms Slott

Förgyll december och smygstarta julen med ett julbord på Tjolöholm i den nationalromantiska Storstugan. Här serveras ett klassiskt julbord tillagat på råvaror från traktens gårdar, med allt det goda som hör julen till. Läs mer och boka här.