Hamnkrogen på Liseberg bjuder på ett västkust-inspirerat julbord.

Julbord på Liseberg

Liseberg är inte bara en fantastisk nöjespark utan också hem till flera utmärkta restauranger. I jul bjuds det på traditionellt julbord på den helt nya restaurangen 1923, och det omåttligt populära “västkust-inspirerade” julbordet på Hamnkrogen är tillbaka! Läs mer och boka julborden på Liseberg här.

Julbordsbufféer på havet med Strömma

Glid fram till havs genom ett vintrigt skärgårdslandskap på Strömmas julbordskryssningar. Medan du beundrar utsikten njuter du av traditionella julbordsklassiker blandat med nytänkande rätter och krögarnas egna julfavoriter. Det finns flera olika kryssningar att välja mellan, samtliga avgår från Lilla Bommen, en kort promenad från Brunnsparken och Nordstan. Alla restaurangbåtarna är KRAV-certifierade och maten tillagas med stor omsorg om råvarorna och med hänsyn till miljön. Läs mer om alla julbufféer på Strömmas hemsida här.

Julbord och show med Skärgårdslinjen

Hugg in på havets alla läckerheter samtidigt som du glider fram längs vattnet och njuter av en show full av medryckande musik. Nytt för i år är att Skärgårdslinjen arrangerar turer på två båtar istället för en. Båda avgår från Packhuskajen. Läs mer på Skärgårdslinjens hemsida här.

Julbord med utsikt på Imagine

På restaurang Imagine, högst upp i Gothia Towers, sitter du och spanar ut över stadens glittrande ljus samtidigt som du njuter av ett klassiskt julbord. Julbordet serveras även på julafton. Läs mer om julbordet på Gothia Towers här.

Stämningsfullt julbord på Hôtel Eggers

Klassiska rätter som Janssons, köttbullar, sill, kål, revben och alla andra favoriter står på bordet när Eggers bjuder in till traditionellt julbord. Läs mer och boka Eggers julbord här.

Julbord på Hotel Riverton bjuder på klassiker och nya smaker.

Julbord med utsikt mot älven på Riverton

Hotel Riverton serverar alla älskade klassiker och lägger till nya smaker från hela världen. Julbordet passar alla, med gott om vegetariska alternativ. Julbordet avnjuter du i hotellets bankettsal, med fin utsikt över Göta älv. Läs mer och boka Rivertons julbord här.

Franskt julbord på Boulebar

Joyeux Noël hälsar Boulebar och bjuder in till franska smaker till ljudet av klot mot grus. Ostron, bubblor och fyra serveringar franskt julbord står på menyn, och självklart ingår boulespel. Läs mer och boka Boulebars julbord här.

Julbord på Fiskekrogen

När du besöker Göteborg ska du självklart äta fisk och skaldjur, och det finns få bättre ställen att göra det på än Fiskekrogen. Deras julbord är fullmatat med klassiker, läs mer och boka Fiskekrogens julbord här.

En julgran klädd med snö står framför ett hus med en dubbeldörr. På dörrarna hänger två julkransar.
Frukost, middag och lunch på tema jul väntar på Gunnebo Slott. Credit: Gunnebo Slott

Julsmaker hela dagen på Gunnebo Slott

På Gunnebo bjuds det på en smakupplevelse som är långt ifrån traditionell. Under hela året har man sparat råvaror från köksträdgårdarna för att kunna bjuda på ny spännande julmat. Gunnebos restaurang har den högsta KRAV-certifieringen vilket innebär att 99.4 % av alla råvaror är ekologiska. Välj själv mellan julfrukost, jullunch eller julmiddag. Läs mer om julmaten på Gunnebo Slott här.

Julmeny på Dorsia

Dorsia är ett av Göteborgs stiligaste hotell, och restaurangen följer samma tema. Där kan du avnjuta en jul-inspirerad trerätters-lunch, eller en kvällsmeny bestående av sju rätter, fram till och med julafton. Läs mer om Dorsias julbord här.

Jul hos Poppels bryggeri

Kombinera alla julens favoritsmaker med lokalt bryggd hantverksöl. Poppels Bryggeri har satt ihop julpaket på sina två restauranger Poppels Citybryggeri och Poppels Öl&Mat. Välj mellan jullunch och julmiddag, och jälvklart finns det alkoholfria alternativ.

Julbord utöver det vanliga på River Restaurant

Längst ut på piren på Eriksberg ligger River Restaurant. Med sitt unika läge bjuds du på en fantastisk utsikt över älven och hamninloppet. Kvällen inleds med glögg på piren i skenet av facklor, innan det blir ett dignande traditionellt julbord inne på restaurangen. Restaurangen serverar även jullunch. Läs mer om Rivers julbord här.

Stora hamnkanalen och julbelysning.
The Golden Days sprider julstämning i närheten av Stora hamnkanalen. Credit: Mika Aberra

Julfavoriter på The Golden Days

The Golden Days är en omtyckt pub och restaurang i Göteborg, och i juletid pyntas lokalen och en varm julstämning infinner sig. Doften av den rimmade skinkan och den inlagda sillen gör så klart sitt. Läs mer och boka The Golden Days julbord här.

Hamninloppet på Hönö i kvällsljus.
Credit: Franses Skärgårdspub

Skärgårdsjul hos Franses på Hönö

Låt doften av av tjära och bingebräder tillsammans med ljudet av livemusik, knastrande brasa och det skvalpande havet göra dig sällskap i jul på Franses på skärgårdsön Hönö. Här avnjuter du ett julbord inspirerat av gamla fiskehistorier kombinerat med kreativa klassiker från havet. En svårslagen kombination. Läs mer om julen hos Franses här.

Julbord vid havet på Tullhuset

Tullhuset ligger på Hönö, en ö i de norra delarna av Göteborgs Skärgård, och där firas julen med ett renodlat fisk- och skaldjurstema. Här finns varken skinka eller köttbullar, buffén dignar istället av havets läckerheter tillsammans med några vegetariska rätter och ett välfyllt dessertbord. Läs mer och boka Tullhusets julbord här.

Hemlagat julbord på Isbolaget

Donsö ligger i de södra delarna av Göteborgs skärgård, och Isbolaget är en riktig pärla väl värd ett besök året om. Här finns såväl hotell som restaurang, och i jul kan du ta del av ett klassiskt julbord, där alla rätter är lagade på plats. Smakerna är inspirerade av havet (som faktiskt bara ligger några meter från restaurangen). Läs mer om Isbolagets julbord här.

en pepparkaka med texten god jul spritsat.
Havets läckerheter väntar i skärgården, men det gör välfyllda gottebord också! Credit: Frida Winter

Smaka havets läckerheter på Knarrholmen

Ta båten till Knarrholmen och hugg in på ett julbord fullastat med havets läckerheter i jultappning. Här finns smaker för stora som små, stämningsfull julmusik i högtalarna och ett riktigt välfyllt gottebord. Läs mer om Knarrholmens julbord här.

Klassiker och godsaker från havet på Seaside Björkö

Seaside ligger på ön Björkö i de norra delarna av Göteborgs skärgård. Deras julbord är inspirerat av närheten till havet men innehåller också hemlagade julklassiker. Du kan också göra egna tillval med just dina julfavoriter i form av färska skaldjur, På röken, Ostron & hummer samt lutfisk. Vegetariska rätter ingår i julbordet men ska gärna bokas i förväg. Läs mer här.

Julafton på Sjömagasinet

Ni som önskar fira julafton på ett extra lyxigt vis kan boka bord på Sjömagasinet, som du hittar vid Klippan alldeles intill Götaälven. Vill du hellre njuta av färska skaldjur och exklusiva viner istället för Janssons frestelse och Kalle Anka är detta rätt ställe att boka bord på den 24 december. Läs mer och boka julbord på julafton här.

Julbord på Tjolöholms Slott

Förgyll december och smygstarta julen med ett julbord på Tjolöholm i den nationalromantiska Storstugan. Här serveras ett klassiskt julbord tillagat på råvaror från traktens gårdar, med allt det goda som hör julen till. Läs mer och boka här.