Miljoner av ljus väntar på Liseberg.

Julmarknad på Liseberg

På julen förvandlas nöjesparken Liseberg till en fantastisk vintersaga. Miljoner av ljus, glittrande snö och vintervakna karuseller är fond till Sveriges största julmarknad. Kikar runt i över 80 bodar med allt från godis till julstrumpor, och njut av julstämningen. Jul på Liseberg öppnar den 18 november.

människor på julmarknad i snöfall
Kronhusjul innehåller många olika evenemang.

Kronhusjul

I Kronhuset och Kronhusbodarna får du uppleva genuint hantverk, god mat och dryck samt kulturella evenemang i Göteborgs historiska hjärta. Varje adventshelg har olika teman: första advent har Stadsmissionen second hand-marknad, andra advent är det fokus på konsthantverk och slöjd, tredje advent firas Lucia på Kronhuset och fjärde advent är det studenter fån HDK-Valand (Högskolan för design och konst) som säljer egendesignade alster.

Julvandring på Brännö

Ge dig ut i Göteborgs skärgård och upptäck mysiga Brännö. Den 4 december är hela ön en enda stor julmarknad, där lador och verandor lockar med pepparkakor, glögg, bakverk, konst och mycket mer.

Jul i Haga är en stämningsfull favorit. Credit: Happy Visuals

Jul i Haga

Under varje adventshelg kommer ca 40 utställare med mat, design, hantverk ställa ut längs med Haga Nygata. Det kommer vara en underbar julstämning med körsång, underhållning för liten som stor. Butikerna är välfyllda inför er julhandel.

Jul i Jonsered

I Jonsereds gamla fabriksområde är det julmarknad den första lördagen i december. Det blir en härlig blandning av modernt och traditionellt, och en dag fylld av mat, dryck och hantverk.

Julmarknad i Nordstan

Nordstan är hem till över 200 butiker och ett välbesökt köpcentrum året runt. Den 1–23 december finns det ytterligare anledningar att besöka Nordstan, då mängder av utställare och självaste tomten hälsar på under årets julmarknad.

Julmarknad på Nääs Fabriker

Första och andra adventshelgerna är det julmarknad i det gamla bruksområdet vid Nääs Fabriker. På marknaden blir det upplevelser, god mat, hantverk, delikatesser, shopping och aktiviteter.

Julmarknad i Kville Saluhall

Kvillejul är en uppskattad tradition i den fina saluhallen i Kvillebäcken som lockar boende i området och besökare från hela Göteborg. Här bjuds det på goda smaker, julsång, glöggtält och jultomte!

Bohus Fästning ligger bara en kort resa från centrala Göteborg.

Julmarknad på Bohus Fästning

Kom i julstämning på historisk mark den 10 december, då Bohus Fästning bjuder in till julmarknad. Nordens mäktigaste ruin fylls med hantverk, unika julklappar och goda smakupplevelser!

Julfestival på Chapmans Torg

Det är inte en klassisk julmarknad, men du vill ändå inte missa Majornas mysigaste julfestival när organisationen “Chapman United” bjuder in till värme och ljus på Chapmans torg. Flera aktörer i och runt omkring torget har gått samman och arrangerar mat, dryck, kultur och musik den 10 december.

Reveljens Julmarknad

Från och med den 27 november bjuder Reveljen in till att uppleva allt som hör julen till. Det blir julstämning i massor med utställare, god mat och dryck och roliga aktiviteter för både stora och små. Reveljen ligger i området Nya varvet, strax väster om Röda Sten.

Julmarknad på Tjolöholms Slott

Ta med familj och vänner till julmarknaden på Tjolöholms Slott utanför Kungsbacka. Förutom att upptäcka det magiska slottet i Tudorstil kan du här vara med i julklappsletning, uppleva eldshower och smaka på julinspirerande mat och dryck. Julmarknaden är öppen mellan klockan 12:00-20:00 under vardagar och mellan klockan 10:00-18:00 under helger och under datumen 11-13, 18-20 och 24-27 november.

Julmarknad på Gunnebo Slott

På Gunnebo Slott, som du hittar i Mölndal utanför Göteborg, kan du njuta av trollbindande inom- och utomhusmiljöer, och en julmarknad med värmande mat och dryck samt aktiviteter för hela familjen. Öppet mellan 20-21 och 27-28 november kl 11-16.

à la London Juldesignmarknad

Det här är ingen traditionell julmarknad med tovade tomtar och brända mandlar. På à la London hittar du istället snygga, smarta, roliga och unika julklappar med design i fokus att lägga under granen. Perfekt för den moderna tomten!

Jul i Kvarnbyn

I år fyller Göteborgs grannstad Mölndal 100 år. Det uppmärksammas på Jul i Kvarnbyn 26–27 november, där man skapar en annorlunda julupplevelse i den historiska industrimiljön och julen firas som om det vore 1922.

Skärgården i Advent

Är du ute efter julmys vid havet finns Klåvas egna julmarknad på Hönö, som går av stapeln den första adventshelgen varje år. Här kan du bland annat julshoppa, äta god mat och aktivera barnen med roliga julaktiviteter.