Jul i Haga är en stämningsfull favorit. Credit: Happy Visuals

Julmarknad på Remfabriken

Besök Remfabriken i Gårda, en fabriksmiljö där nästan inget har förändrats sen sekelskiftet. Bland maskinerna kommer ett 30-tal hantverkare att ställa ut. Remfabrikens band bjuder på musik, och det finns kaffe och lussekatter att mumsa på. Julmarknaden går av stapeln den 20–21 november.

Jul i Haga

Julmarknaden i mysiga Haga är för många en av julens höjdpunkter. Längs hela Haga Nygata radar utställare upp sig med ett brett utbud som innehåller allt från mat till hantverk. Gatans butiker är julpyuntade, det spelas julmusik och det erbjuds till och med turridning. Jul i Haga går av stapeln varje adventhelg med start 27 november.

Julmarknad på Tjolöholm

Ett julpyntat Tjolöholms Slott är nästan ett måste att besöka. Tjolöholm ligger bara en kort resa söder om Göteborg och bjuder på julmarknad från den 12–28 november. Nytt för i år är möjligheten att avnjuta ”Christmas tea” framför den sprakande brasan i slottets matsal. Snittar, pajer, scones och bakverk – och så te förstås.

Gunnebo Julmarknad

I Mölndal strax söder om Göteborg kan du besöka en av Nordeuropas bäst bevarade 1700-talsmiljöer. På deras julmarknad hittar du utställare som säljer hantverk och godsaker, och som inte det vore nog så bjuder sångtrion Titania och Sceniska kören på julinspirerad skönsång, och gycklaren Zack från Arboga roar barn och föräldrar med sina konster. Marknaden är öppen ett antal dagar under perioden 20–28 november, se evenemanget för exakta datum.  

Miljoner av ljus väntar på Liseberg.

Julmarknad på Liseberg

På julen förvandlas nöjesparken Liseberg till en fantastisk vintersaga. Miljoner av ljus, glittrande snö och vintervakna karuseller är fond till Sveriges största julmarknad. Kikar runt i över 80 bodar med allt från godis till julstrumpor, och njut av julstämningen. Jul på Liseberg öppnar den 19 november.

Juldesignmarknad med à la London

À la London juldesignmarknad är ingen traditionell julmarknad med tovade tomtar och brända mandlar. Här hittar du i stället unika och personliga julklappar med design i fokus. Perfekt för den moderna tomten! Marknaden går av stapeln den 20–21 november i Auktionsverket Kulturarena på Tredje långgatan.

Skärgården i Advent

Härliga Hönö Klåva välkomnar alla för julmys vid havet, den 27–28 november. Handla julklappar, träffa tomten, strosa i ljusklädd skärgårdsmiljö och njut av mysig julstämning. Du kan ta båten Kungsö från Stenpiren, Eriksberg eller Klippan ut till Hönö Klåva under dagen.

Julmarknad på Växtverket

Populära trädgårdshandeln Växtverket i Majorna bjuder in till en julmarknad med julens finaste växter, ekologiska julgranar och handgjorda kransar. Man har också bjudit in vänner som säljer keramik, smycken, bivaxljus och mycket mer. Marknaden går av stapeln den 27–28 november.

Kronhusjul

I Kronhuset och Kronhusbodarna får du uppleva genuint hantverk, god mat och dryck samt kulturella evenemang i Göteborgs historiska hjärta. Kronhusjul har premiär den 27 november och håller på fram till och med den 23 december.

Julmarknad i Nordstan

Nordstan är hem till över 200 butiker och ett välbesökt köpcentrum året runt. Den 1–23 december finns det ytterligare anledningar att besöka Nordstan, då mängder av utställare och självaste tomten hälsar på under årets julmarknad.