Miljoner av ljus väntar på Liseberg.

Julmarknad på Liseberg

På julen förvandlas nöjesparken Liseberg till en fantastisk vintersaga. Miljoner av ljus, glittrande snö och vintervakna karuseller är fond till Sveriges största julmarknad. Kikar runt i över 80 bodar med allt från godis till julstrumpor, och njut av julstämningen. Jul på Liseberg öppnar den 19 november.

Julmarknad i Nordstan

Nordstan är hem till över 200 butiker och ett välbesökt köpcentrum året runt. Den 1–23 december finns det ytterligare anledningar att besöka Nordstan, då mängder av utställare och självaste tomten hälsar på under årets julmarknad.

människor på julmarknad i snöfall
Kronhusjul innehåller många olika evenemang.

Kronhusjul

I Kronhuset och Kronhusbodarna får du uppleva genuint hantverk, god mat och dryck samt kulturella evenemang i Göteborgs historiska hjärta. Kronhusjul har premiär den 27 november och håller på fram till och med den 23 december.

Julvandring på Brännö

Ge dig ut i Göteborgs skärgård och upptäck mysiga Brännö. Den 5 december är hela ön en enda stor julmarknad, där lador och verandor lockar med pepparkakor, glögg, bakverk, konst och mycket mer.

Jul i Haga är en stämningsfull favorit. Credit: Happy Visuals

Jul i Haga

Julmarknaden i mysiga Haga är för många en av julens höjdpunkter. Längs hela Haga Nygata radar utställare upp sig med ett brett utbud som innehåller allt från mat till hantverk. Gatans butiker är julpyuntade, det spelas julmusik och det erbjuds till och med turridning. Jul i Haga går av stapeln varje adventhelg med start 27 november.

Julmarknad i Kville Saluhall

Kvillejul är en uppskattad tradition i den fina saluhallen i Kvillebäcken som lockar boende i området och besökare från hela Göteborg. Lördagen den 11 december bjuder på goda smaker, julsång, glöggtält och jultomte!

Bohus Fästning ligger bara en kort resa från centrala Göteborg.

Julmarknad på Bohus Fästning

Kom i julstämning på historisk mark den 11 december, då Bohus Fästning bjuder in till julmarknad. Nordens mäktigaste ruin fylls med hantverk, unika julklappar och goda smakupplevelser!

HDK-Valands Julmarknad

Den 13–15 december bjuder HDK-Valands (Högskolan för konst och design) studenter in till julmarknad. Det blir tre eftermiddagar och kvällar med ett unikt utbud av bland annat keramik, affischer, smycken, böcker, inredningsdetaljer och mycket mer. Årets julmarknad hålls i 1600-talsbyggnaden Kronhuset.

Julfestival på Chapmans Torg

Det är inte en klassisk julmarknad, men du vill ändå inte missa Majornas mysigaste julfestival när organisationen “Chapman United” bjuder in till värme och ljus på Chapmans torg. Flera aktörer i och runt omkring torget har gått samman och arrangerar mat, dryck, kultur och musik den 18 december.

Reveljens Julmarknad

Den 18 och 19 december bjuder Reveljen in till att uppleva allt som hör julen till. Det blir julstämning i massor med utställare, god mat och dryck och roliga aktiviteter för både stora och små. Reveljen ligger i området Nya varvet, strax väster om Röda Sten.