Ni är en etablerad scen i Göteborg, berätta om er resa! 

– Vi är en scen som nu funnits i 25 år och har gjort lite av en resa i sättet som vi jobbar på.  Förr hade vi en filosofi om att vi främst skulle ha Göteborgsbaserade artister och körde samma föreställning under långa perioder, ibland år. Som After Shave, Anders Eriksson och Triple and Touch med Lasse Kronér. Det var nästan så att själva lokalen Kajskjul 8 blev synonymt med de som spelade här, vilket var häftigt i sig, men vi kände att vi till slut tappade vårt eget varumärke. 

Credit: Oskar Allerby. Kajskjul 8 har varit verksamma i 25 år.

Hur arbetar ni idag?

– Idag arbetar vi på lite nya sätt med kortare perioder per föreställning. Det finns en charm i att vi går från projekt till projekt. Vi går all in i det som gäller här och nu, sen så avslutar man det och går vidare till nästa. Det blir en kul variation. Det blir roligt för alla, både våra gäster och för oss som jobbar här såklart. Vi har en bestämd vision för Kajskjul 8 och det är att vi ska erbjuda underhållning av namnkunniga artister och produktionsbolag.

Vad skulle du säga är det unika med just Kajskjul 8?

– Bara i byggnaden finns det otroligt mycket historia då den är från 1885. Vi får höra från alla som är här, både våra gäster och artister, att det är en väldigt härlig känsla här inne. Det ser inte så mycket ut för världen på utsidan, men när man kommer in så känner man verkligen att det är mycket värme i väggarna.

Credit: Oskar Allerby. Det finns mycket värme i väggarna på Kajskjul 8, säger Ulrika Kvarnhult.

Hur arbetar ni som verksamhet? Vad vill ni erbjuda de som kommer hit?

– Vi är en platt organisation, där vi allihop arbetar för gästerna och för att de ska få en så bra upplevelse som möjligt. Det spelar ingen roll om du står i garderoben, jobbar i servicen eller är VD. Alla jobbar för gästen. Det är familjärt och det är trevligt, vilket också speglar av sig bland personalen. Många tycker att det är roligt att jobba här och stannar väldigt länge. Det är något vi verkligen tycker är viktigt vilket också artisterna känner av och trivs med. Vi har inte en jättestor scen, men det vi kan förmedla är känslan mellan scenen och gästerna.

Credit: Oskar Allerby. Vi kan förmedla en känsla mellan scenen och gästerna, säger Ulrika Kvarnhult.

– Vi vill ha harmoni i allting som vi gör. Maten, underhållningen, lokalen och personalen. Allt ska hålla samma fina nivå – det är något som vi ständigt strävar efter i vårt arbete. Vi lagar all mat själva och har gjort det i många år, vilket gjort att vi blivit bra på det vi gör. Sen så vill vi inte heller påstå att vi är en finkrog på det sättet heller, men det är viktigt för oss att kunna skapa en helhetsupplevelse och där är maten absolut en viktig roll i det hela, särskilt när vi ska servera varm mat till 600 gäster samtidigt. 

Vad är ett särskilt minne? 

– Det finns väldigt många minnen att välja mellan, men ett särskilt som jag har är när vi firade att vi fyllde 20 år. Jerry Williams hade spelat hos oss i många, många år och just den kvällen skulle han ha ett gig i Kalmar, så vi trodde inte att han skulle kunna vara med och fira. Men, under dessa år så hade vi byggt upp en väldigt fin relation där Jerry verkligen uttryckte hur mycket han gillade att vara här. Så efter hans gig i Kalmar satte han sig bakom ratten och körde bilen hela vägen till Göteborg med bandet strax bakom i turnébussen för att kunna medverka på vår middag. Det är ett extra kärt minne och säger väldigt mycket om både honom och känslan för Kajskjul 8.

Credit: Oskar Allerby. Det finns många minnen från de 25 åren Kajskjul 8 varit verksamma, säger Ulrika Kvarnhult.

Läs mer om Kajskjul 8

För att läsa mer om Kajskjul 8 och se kommande evenemang, klicka på länken under.