Konstkartan Göteborg kan du antingen navigera och hitta konstverk via kartan, eller söka på konstnärens namn, verkets titel eller när verket kom på plats. Du kan även se vilka konstverk som finns i närheten av där du befinner dig just nu.

Vill du få lite guidning kan du upptäcka staden genom att gå färdiga digitala konstrundor. Du väljer om du går en runda på stan, kanske tillsammans med ett gäng kompisar, eller om du vill uppleva konsten hemifrån. Här tipsar vi om tre rundor i olika stadsdelar; Konst längs älven, Konst i Gårdsten och Från Operan till Götaplatsen.

På Lindholmen kan du se Kent Karlssons skulptur Tempel för tvivel och hopp. Credit: Jan Peter Dahlqvist

Konst längs älven

Längs Norra Älvstrandens promenadstråk finns mycket konst, och flera verk är i större skala. Från Kent Karlssons flytande kyrka på vattnet vid Lindholmen, till Ebba Matz veteranmonument i Färjenäsparken. Rundan innehåller ett urval av alla konstverk på Norra Älvstranden.

Här hittar du konstrundan Konst längs älven.

I Gårdsten finns ett tjugotal konstverk, bland annat Bror Perssons betongskulptur Växtkraft. Credit: Jan Peter Dahlqvist

Konst i Gårdsten – Miljonprogrammet

I Gårdsten finns ett drygt tjugotal konstverk som alla beställdes i samband med att husen inom Miljonprogrammet byggdes under slutet av 1960-talet och i början på 1970-talet. Nio konstnärer delade på uppdraget. Konstverken är skapade i betong, järn, koppar och stålplåt med motiv i en tidstypisk abstrakt modernistisk tradition.

Här hittar du konstrundan Konst i Gårdsten.

Skulpturen Karin Boye av Peter Linde, utanför Stadsbiblioteket vid Götaplatsen. Credit: Jan Peter Dahlqvist

Från Operan till Götaplatsen

Längs stråket från Göteborgsoperan till Götaplatsen hittar du konstgestaltningar som har uppförts så långt tillbaka som 1883 och fram till vår tid. Bronsskulpturen Såningskvinnan av Per Hasselberg, som uppfördes 1883, är Göteborgs näst äldsta och den första som föreställer en kvinna. Upptäck 23 konstverk till som uppförts längs stråket sedan dess.

Här hittar du konstrundan Från Operan till Götaplatsen.

Fler rundor kommer att publiceras på Konstkartan Göteborg efter hand. Det är Göteborg Konst, stadens konstenhet, som ansvarar för Konstkartan och som har påbörjat att ta fram konstrundor som presenterar Göteborgs offentliga utomhuskonst.