Quality Hotel™ Waterfront

Vid den gamla Carnegiekajen vid Klippan i västra Göteborg ligger Quality Hotel™ Waterfront alldeles intill Göta Älv. Här ryktas det om att gäster sett skepnader som ser läskigt mycket ut som de gamla arbetarna som jobbade på Carnegies porterbryggeri. Gäster har även klagat på oväsen från ett av rummen – ett rum som tidigare aldrig använts. Här kan du räkna med att det händer kusliga saker. Men var bara lugn, alla gastar här är vänliga!

Quality Hotel™ The Weaver

I det gamla väveriet i Krokslätts fabrikslokaler i Mölndal har den tidigare direktören synts till. Gäster har här hört hur möbler flyttas och dras längs golven, och det sägs att den gamla direktören fortfarande letar efter textilier till sitt livsverk som han aldrig hann färdigställa under sin livstid. Även här finns bara snälla spöken, och hotellet ligger dessutom en kort spårvagnstur till Liseberg där du kan fortsätta rysmyset under Halloween.

Andra kusliga rum på Quality Hotel™

På Quality Hotel™ i Göteborg kan det förekomma en rad läskiga överraskningar under Halloween. Häng med på spökjakt eller ät en middag under gastkramande former och upplev en stämningsfull Halloween med hela familjen! Hotellen besöks bara av snälla spöken, men ifall det skulle bli för kusligt finns det givetvis spökfria rum att bo på. Läs mer här!

Andra spökfria rum i stan

Många hotellrum har inte drabbats av läskigheter. I dessa spökfria rum kan du lugnt sova hela natten under Göteborgsbesöket, utan risk för övernaturliga händelser. Spökfria rum finns på alla hotell i Göteborg, i olika prisklasser och stadsdelar.

Skrämmande upplevelser i hela staden – fira Halloween på göteborgskt vis

Hösten i Göteborg är fylld av kusliga mysterier, övernaturliga skeenden och läskiga upplevelser. På Liseberg kan du gå i skräckhus eller busa i Kaninlandet, Universeum fylls av läskig vetenskap och på Alfons Åbergs Kulturhus har monster och spöken flyttat in. Vad vågar du göra?

5 platser där det sägs spöka i Göteborg

Gatenhielmska huset, Majorna

Sägnen säger att kaparen Lars Gatenhielm aldrig kom till ro efter sin död. Så går det väl när man kallblodigt mördar besättningar och plundrar skepp. Sena höstkvällar kan du höra klapprande hovar som rör sig upp mot huset och den gamla kaparen Lars Gatenhielm reser sig ur sin grav. Sägs det. Någon har till och med sett Gatenhielm på sin häst.

Gamla galgbacken, Johanneberg

Förr i tiden var detta en avrättningsplats med halshuggning och hängning på programmet. Mördare, häxor och tjuvar tog här sina sista andetag. Vissa kanske blev kvar?

Herrgården Överås, Örgryte

Här sägs det att Svarta damen går igen i korridorerna. I början av 1900-talet bodde adelsfamiljen Dickson här. En gång tog de emot en ung gravid flicka, vars barn dog två dagar efter förlossningen. Flickan anklagades för att medvetet ha haft ihjäl sitt barn och trots att hon friades kom hon aldrig över sorgen. Hon hängde sig på herrgårdens vind.

Börshuset, Gustaf Adolfs torg

Innan börshuset stod färdigt 1849 fanns här ett stenhus med hotellverksamhet. Anställda på börshuset säger att de hör steg i korridoren och rasslet av nyckelknippor. Det sägs att det är en gammal häradshövding som går igen.

Rosenlundsplatsen, Rosenlund

På Rosenlundsplatsen låg det ett värdshus förr i tiden. En kväll såg en anställd en man i sjömanskostym bakom spiselmuren. Mannen hade blivit mördad på platsen för många år sedan och berättade att han ville begravas i vigd jord. Dagen därpå bröt de upp muren och mycket riktigt, där låg kvarlevorna av en man. Kvarlevorna begravdes på vigd jord och sedan dess har ingen sett sjömannen.