Den trädkantade boulevarden Linnégatan sträcker sig ända från Järntorget till Slottsskogen och det är faktiskt få gator i Sverige som är så restaurangtäta. Sommarsäsongens uteserveringar har sällskap av småbutiker inom mode, hälsa, skönhet och inredning. I vanlig ordning är det även ett tips att kolla in sidogatorna.

Hagabion
Hagabion och Bar Kino är populärt för såväl film som barhäng och mat.

En favorit längs Linnégatan är Hagabion och Bar Kino som är både biograf, restaurang och bar. På sommaren finns en rymlig uteservering som skapar en alldeles särskilt trevlig stämning. Det är även den här första delen av stråket som har allra mest shopping, med exempelvis belysningsbutiken Elektrontekniska byrån, vintagepärlan Minnenas bod eller herrklädesbutiken Linnégatan No 2.

Runt knuten från Hagabion, på Prinsgatan, ligger barberarna på Sharper Barber och kaffestället Bar Italia. På motsatt sida av bion, på hörnet av Plantagegatan och Nordhemsgatan, finns en märkesutförsäljning döpt efter adressen: Plantagegatan. Kolla in hemsidan för aktuell utförsäljning och detaljer. 

Skanstorget

Området kring Skanstorget, som gränsar ner mot Haga, har blommat upp med ett helt gäng nya restauranger de senaste åren. Här hittar du bland annat Mexikanska monarkin och Mestiza med sina sydamerikanska och spanska smaker.

Slottsskogen

Slottsskogen

Vid fint väder är Slottsskogen en trevlig avstickare. Lek loss med barnen på Plikta, hälsa på älgar och sälar eller köp med picknick för en avslappnad lunch i det gröna. Sedan 2007 flyttar Way Out West in i parken för en långhelg i augusti varje år. I närheten finns två av stans vandrarhem, ett vid Linnéplatsen och ett på Vegagatan. Annars kanske Esperantoplatsen eller någonstans i Vasa eller innerstan kan vara ett bra alternativ.