Magasinsgatan ligger i innerstaden och sträcker sig i riktning mot Vasastan från Lilla torget sett – ner mot Vallgraven och korsar gator som Kyrkogatan, Kungsgatan och Vallgatan.

När staden grundades 1621 fick gatan namnet Arentsgatan efter en av byggmästarna som var med och anlade Göteborg. Magasinsgatan fick sitt nuvarande namn i mitten av 1600-talet när ett stort spannmålsmagasin byggts åt Kronan i områdets kvarter Neptunus.

Artilleriet Kitchen Studio

Mode och inredning

I Magasinskvarteren är det lokala eller svenska varumärkena som regerar. Modemärken som Acne Studios och skärgårdscharmiga Emma och Malena har egna butiker här. Du hittar också kläd- och livsstilsbutiken Grandpa samt inredningsbutikerna Artilleriet och Artilleriet Kitchen Studios. En dold pärla är den lilla kruk- och blomsteraffären Floramor och Krukatös som ligger på den lilla innergården innanför Da Matteos kafferosteri.

I kvarteren runt Magasinsgatan hittar du också en mängd olika vintage- och second hand-butiker. Några exempel är Ragtime, för dam och herr, Pop Boutique samt multibrandbutiken Aplace, som har en välsorterad second hand-del.

Da Matteo

Fika och street food

På Da Matteo, som har två kaféer på Magasinsgatan, är en given plats för den som vill pausa shoppingen för en kaffe. När solen skiner brukar den öppna ytan med stol och bord vara fullsmockat med soldyrkare och fikasugna. Här finns också ett gäng foodtrucks, vissa mer permanenta än andra, som till exempel Jinx, som specialiserar sig på baos. I närheten hittar du också Beer N Fries där du kan räkna med ett stort urval av öl, goda pommes och riktigt bra smashburgare.

interiör från restaurang med högt i tak och takfönster
Tavolo är en av Magasinsgatans spännande restauranger.

Barhäng, restaurangliv och karaoke

När eftermiddagen blir till kväll har Magasinsgatan mycket att erbjuda. Den lilla sträckan mellan Drottninggatan och Kyrkogatan är särskilt restaurangtät och rymmer något för alla plånböcker. Från små pinxtos på Basque till mexikansk middag på Puta Madre. På sommaren flyttar alla ut på gatan med sina uteserveringar. Vid Magasinstorget, i de gamla artilleristallarna, hittar du spektakulära restaurangen Tavolo vars inredning bland annat består av ett gigantiskt hästhuvud.

Missa inte heller att svänga ner runt hörnet på Kyrkogatan, där du bland annat hittar den mysiga innergården som rymmer Champagnebaren, cocktailbaren Bruno och jazzklubben Unity Jazz. Ska kvällen fortsättas hittas Sing Sings karaokebar bara runt hörnet.

Tack vare sitt centrala läge kan du välja att bo lite var som helst i innerstaden och ändå ha nära till Magasinsgatan. Du promenerar hit från Centralstationen på 15 minuter och närmsta hållplats för buss och spårvagn är Domkyrkan. Det är även gångavstånd till Saluhallen och Kungstorget.