Magasinsgatan ligger i innerstaden och sträcker sig i riktning mot Vasastan från Lilla torget sett – ner mot Vallgraven och korsar gator som Kyrkogatan, Kungsgatan och Vallgatan.

När staden grundades 1621 fick gatan namnet Arentsgatan efter en av byggmästarna som var med och anlade Göteborg. Magasinsgatan fick sitt nuvarande namn i mitten av 1600-talet när ett stort spannmålsmagasin byggts åt Kronan i områdets kvarter Neptunus.

Uteserveringen på Da Matteo Vallgatan.
Ett av Da Matteos två kaféer i området.

Mode, inredning och streetfood

I Magasinskvarteren är det lokala eller svenska varumärkena som regerar. Modemärken som stilrena Acne, göteborgska Velour och skärgårdscharmiga Emma och Malena har alla egna butiker här. Du hittar också kläd- och livsstilsbutiken Grandpa, inredningsbutiken Artilleriet, secondhand-favoriterna Pop Boutique och Humana – och mycket annat.

En dold pärla är den lilla kruk- och blomsteraffären Floramor och Krukatös som ligger på den lilla innergården innanför Da Matteos kafferosteri, kafé och bageri på Magasingatan 17. Den öppna tomten vid Da Matteo är även hem åt flera foodtrucks – vissa mer permanenta än andra – som Jinx och Crave till exempel.

interiör från restaurang med högt i tak och takfönster
Tavolo är en av Magasinsgatans spännande restauranger.

Barhäng och restaurangliv

När eftermiddagen blir till kväll har Magasinsgatan mycket att erbjuda. Den lilla sträckan mellan Drottninggatan och Kyrkogatan är särskilt restaurangtät och rymmer något för alla plånböcker. Från små pinxtos på Basque till mexikansk middag på Puta Madre. På sommaren flyttar alla ut på gatan med sina uteserveringar. Vid Magasinstorget, i de gamla artilleristallarna, hittar du spektakulära restaurangen Tavolo vars inredning bland annat består av ett gigantiskt hästhuvud.

Missa inte heller att svänga ner runt hörnet på Kyrkogatan, där du bland annat hittar den mysiga innergården som rymmer Champagnebaren, cocktailbaren Bruno och jazzklubben Unity Jazz.

Tack vare sitt centrala läge kan du välja att bo lite var som helst i innerstaden och ändå ha nära till Magasinsgatan. Du promenerar hit från Centralstationen på 15 minuter och närmsta hållplats för buss och spårvagn är Domkyrkan. Det är även gångavstånd till Saluhallen och Kungstorget.