I Majorna finns det gott om saker att se, göra och uppleva. Ta del av områdets rika kulturliv genom att gå på en konstutställning, konsert eller besök ett museum. Eller varför inte titta in i någon av de många spännande butiker i området som säljer allt från designinredning till LP-skivor. För matintresserade finns det något för alla smaker. Majorna är också perfekt att strosa runt i. Ta en promenad längs med älven, spatsera genom klassiska Göteborgskvarter eller njut av praktfulla Slottsskogen.

Röda sten exteriör.
Röda sten – kulturhus med utställningar, konserter och teater.

Kulturliv på Röda sten och Musikens hus

Majornas kulturscen är i högsta grad levande, inte minst tack vare Röda Stens Konsthall. Röda Sten är Göteborgs självklara kulturknutpunkt och här hittar du spännande utställningar, konserter och scenkonstföreställningar. Med sin placering vid Älvsborgsbrons fäste är det en härlig upplevelse att bara promenera vid konsthallen. 

På insidan av Fabriken.
Fabriken säljer noga utvald vintageinredning från 1900 och framtå.

Handla lokalt och second hand

Det finns många spännnade affärer att besöka när du är i Majorna. Allt från hippa inredningsbutiker med internationella varumärken till lokala handlare som säljer närproducerad konst och kläder. Fabriken och Skivhallen Majorna är bara två exempel. 

Missa inte heller att besöka de många vintage- och second hand-butiker som finns i området.

Utsidan av bageriet Cum Pane.
Hantverksbröd i surdegsform på Cum Pane, ett populärt kafé och bageri.

Kvartersfik och surdegsbullar

Fika är en självklar del av en dag på stan i Göteborg, så även i Majorna. Här finns bland annat ekologiska bakverkstaden Cum Pane, vars surdegskreationer lär falla även den kräsnaste hipstern i smaken. En bit bort ligger mysiga Matería, som med sina gröna växter är en välkomnande oas vid Mariaplan, och runt hörnet hittar du trendiga och mysiga Kafé Gapet.

Kockar på Enoteca Maglia.
Enoteca Maglia är en liten bit av Italien mitt i Majorna.

Italienskt, tapas, japanskt och ännu mer

Området runt Mariaplan i Majorna får bara fler och fler spännande restauranger, och är väl värt ett besök om du är ute efter en matupplevelse. Den prisbelönta italienska restaurangen Enoteca Maglia med sin intilliggande vinbar Vini e liquori är en av de lokala favoriterna. Sugen på tapas och naturvin? Då styr du stegen mot Tapasbaren längre bort på Mariagatan.

Vid Stigbergstorget ligger den internationellt hyllade sushirestaurangen Hoze. Tänk på att boka i god tid om du vill äta där, väntetiden på restaurangens sex platseer är cirka tre månader. I närheten ligger även restaurang och scen Oceanen, Fyrens ölkafé, Bang Matbar, restaurang och vinbar Diket och konditori Kampanilen.