Sjömagasinet

Fantastiska fisk- och skaldjursrätter och utsikt över hamninloppet är en svårslagen kombination. Sjömagasinet fokuserar på klassisk gourmet från havet. Lunchmenyn är ett tips för dig som söker en något budgetvänligare upplevelse. På sommaren serveras den på terrassen, som har ett av Göteborgs bästa lägen.

Cuckoo’s Nest

Det vattennära hotellet Radisson Blu Riverside bjuder in till lunch, middag, småplock eller brunch på Cuckoo’s Nest i entréplan. Här kan du även krypa upp i en stor fåtölj och svalka dig med något gott att dricka. Inredningen tar för sig rejält och är en anspelning på gränsen mellan genialitet och galenskap. À la carte-menyn har något för alla smaker med inslag från en rad internationella kök, men du hittar också klassiker som burgare, räkmacka och ceasarsallad. Priserna är plånboksvänliga och stämningen avslappnad.

Långedrag värdshus har en terrass där du kan njuta av havsutsikten.

Långedrag värdshus

Lite längre ut mot Saltholmen ligger Långedrags hamn, där Långedrag värdshus är beläget med härliga vyer över bryggor, båtar och inseglingen till Göteborgs hamn. Stora härliga fönster gör att du kan njuta av utsikten året runt, men på sommaren finns givetvis en perfekt terrass för att insupa atmosfären. Lunch och à la carte med fokus på klassiska svenska rätter och havets läckerheter.

Riverton View skybar & restaurang

På tolfte våningen, högst upp i Hotel Riverton, ligger en restaurang och skybar med praktfull utsikt över Göteborgs hamn. Se färjor och båtar kryssa fram och tillbaks längs älven, medan du avnjuter en middag eller ett glas vin. Här serveras mat från en modern svensk meny, i kombination med asiatiska smaker. Det finns också klassiker som burgare och ceasarsallad.

Popsicle Café Vrångö

Vrångö är den sista i ett pärlband av öar i Göteborgs södra skärgård, en sista utpost mot havet. Trots det är det lätt att ta sig hit med skärgårdsbåten från Saltholmen. När du ankommer Vrångö ligger Popsicle Café precis vid bryggan och bjuder på härliga vyer. Här kan du både fika och äta något matigare från maj till september. Vrångö är känd för sin vackra natur, promenadslingor och fina bad, så passa på att göra en heldagsutflykt.