Slottsskogen i grönska
Credit: Steampipe Production Studio

Midsommar i Slottsskogen

Slottsskogen är en favorit bland besökare och göteborgare, med sina stora grönytor, vackra skogspartier och barnvänliga zoo. På midsommarafton firas det med dans och lekar runt midsommarstången.

Brännö är en levande skärgårdsö med en populär bryggdans, barnvänlig badplats och ett genuint värdshus. Credit: Steampipe Production Studio AB/ Göteborg & Co

Midsommar i Göteborgs skärgård

Stadslantgården Galaxen i Bergsjön firar midsommar med dans runt stången.

Fira midsommar på lantgård

På stadslantgården Galaxen i norra Göteborgs kan du hälsa på kor, getter, får och hästar, och på midsommarafton även dansa runt midsommarstången. Läs mer på Galaxens hemsida.

Även på Kättilsröds 4H-gård kan du träffa gårdens djur på midsommar. Var med när stången reses klockan 12.00, och delta i fiskedammar, ponnyridning och sommarsånger. Läs mer på Kättilsröds hemsida.

Traditionellt midsommarfirande på slott och herrgårdar

Om du vill göra en utflykt från Göteborg på midsommarafton finns det flera firanden i det gröna. Midsommar på Nääs slott i Floda är en tradition med anor från 1800-talet. I dag firas både midsommarafton och midsommardagen med dans, uppträdanden och musik.

Tjolöholms slott med sina vackra grönytor är en perfekt fond för ett traditionellt midsommarfirande. Midsommarstången reses strax efter lunch och sen tar dans, sång och uppträdanden vid.

Bohus Fästning i dimma sett från ovan
Bind din egen midsommarkrans på Bohus Fästning. Credit: Per Pixel Petersson

Midsommarfirande på Bohus Fästning

Fira midsommar i en historisk miljö på spännande Bohus Fästning, en kort resa från centrala Göteborg. I den gamla slottsruinen kan du binda din egen midsommarkrans, gå poängpromenad och testa lyckan i fiskdammen. Läs mer på bohusfastning.com