Det finns flera öar att fira midsommar på i Göteborgs skärgård. Credit: Peter Kvarnström

Midsommar i Göteborgs skärgård

Flera av öarna i den norra delen av skärgården bjuder in till midsommarfirande. I södra delen av Skärgården står Vrångö för midsommarfirandet.

Stadslantgården Galaxen i Bergsjön firar midsommar med dans runt stången.

Midsommarfirande på stadslantgården Galaxen

På stadslantgården Galaxen kan du hälsa på kor, getter, får och hästar, och på midsommarafton även dansa runt midsommarstången.

Traditionellt midsommarfirande på Tjolöholms Slott.

Festligt firande på Tjolöholms slott

Midsommar på Tjolöholm är en riktig fullträff. Slottets alla vackra grönytor är en perfekt fond för ett traditionellt midsommarfirande. Midsommarstången reses strax efter lunch och sen tar dans, sång och uppträdanden vid.

Bohus Fästning i dimma sett från ovan
Bind din egen midsommarkrans på Bohus Fästning. Credit: Per Pixel Petersson

Midsommarfirande på Bohus Fästning

Fira midsommar i en historisk miljö på spännande Bohus Fästning, en kort resa från centrala Göteborg. I den gamla slottsruinen kan du binda din egen midsommarkrans, eller testa lyckan i fiskdammen.

Midsommar på Gunnebo

Midsommar på på Gunnebo Slott

Vackra Gunnebo Slott bjuder in till traditionellt midsommarfirande med start klockan 12. Det bir ringlekar och folkdansuppvisning kontinuerligt under hela dagen. Ekologisk mat och dryck från kaffehuset säljs på plats och besökare kan hjälpa trädgårdsmästarna att klä stången med blommor som plockats i kulturreservatet.

Konst i midsommartid

Stig-Allan Agroth föddes i Haga 1920 och blev känd för sina skildringar av svunna Göteborgsmiljöer, men han var lika förtjust i växter, djur och natur, och hans blomstermotiv i akvarell, olja och pastell är utförda med stor precision. Upptäck delar av hans produktion i en utställning i vagnboden på Gunnebo Slott, 24 – 26 juni.