Slottsskogen i grönska
Credit: Steampipe Production Studio

Midsommar i Slottsskogen

Slottsskogen är en favorit bland besökare och göteborgare, med sina stora grönytor, vackra skogspartier och barnvänliga zoo. På midsommarafton kan du fira från klockan 16.00, med dansuppvisning och lekar runt midsommarstången på stora mattan framför Björngårdsvillan.

Det finns flera öar att fira midsommar på i Göteborgs skärgård. Credit: Peter Kvarnström

Midsommar i Göteborgs skärgård

Flera av öarna i den norra delen av skärgården bjuder in till midsommarfirande. I södra delen av Skärgården står Vrångö för midsommarfirandet.

Stadslantgården Galaxen i Bergsjön firar midsommar med dans runt stången.

Midsommarfirande på stadslantgården Galaxen

På stadslantgården Galaxen kan du hälsa på kor, getter, får och hästar, och på midsommarafton även dansa runt midsommarstången.

Fira midsommar vid Stora Kåsjön

Kåsjögården bjuder in till midsommarfirande. Det blir musikunderhållning, servering och klockan 14.00 kläs midsommarstången – ta med blommor!

Midsommar på Blå Stället

Ta med dig picknickkorgen till Kulturhuset Blå Stället i Angered och fira midsommar med kransbindning, dans och mycket mer.

Midsommar på Snipeberget

Snipeberget ligger vid Bergums kyrka i Olofstorp, en kort resa nordöst om Göteborg. Här kan du fira midsommar med dans runt midsommarstången och flera andra roliga aktiviteter, med start 14.30

Midsommar på Kättilsröds 4H-gård

Träffa djuren på Kättilsröds 4H-gård och var med när midsommarstången reses klockan 12.00. Det kommer också finnas fikaförsäljning, traktor och vagn och mycket mer.

Traditionellt midsommarfirande på Nääs Slott

Midsommar på Nääs är en fin tradition med anor från 1800-talet. I dag firas både midsommarafton och midsommardagen med dans, uppträdanden och musik. Midsommarfirandet äger rum vid Lekhuset, Otto Salomons väg. Nääs Slott hittar ni en kort resa öster om centrala Göteborg.

Traditionellt midsommarfirande på Tjolöholms Slott.

Festligt firande på Tjolöholms slott

Midsommar på Tjolöholm är en riktig fullträff. Slottets alla vackra grönytor är en perfekt fond för ett traditionellt midsommarfirande. Midsommarstången reses strax efter lunch och sen tar dans, sång och uppträdanden vid.

Bohus Fästning i dimma sett från ovan
Bind din egen midsommarkrans på Bohus Fästning. Credit: Per Pixel Petersson

Midsommarfirande på Bohus Fästning

Fira midsommar i en historisk miljö på spännande Bohus Fästning, en kort resa från centrala Göteborg. I den gamla slottsruinen kan du binda din egen midsommarkrans, eller testa lyckan i fiskdammen.

Midsommar på Gunnebo

Midsommar på på Gunnebo Slott

Vackra Gunnebo Slott bjuder in till traditionellt midsommarfirande med start klockan 12. Det bir ringlekar och folkdansuppvisning kontinuerligt under hela dagen. Ekologisk mat och dryck från kaffehuset säljs på plats och besökare kan hjälpa trädgårdsmästarna att klä stången med blommor som plockats i kulturreservatet.

Konst i midsommartid

Stig-Allan Agroth föddes i Haga 1920 och blev känd för sina skildringar av svunna Göteborgsmiljöer, men han var lika förtjust i växter, djur och natur, och hans blomstermotiv i akvarell, olja och pastell är utförda med stor precision. Upptäck delar av hans produktion i en utställning i vagnboden på Gunnebo Slott, 24 – 26 juni.