Upptäck öarna i den norra delen av Göteborgs skärgård under 10 island trailrun. Credit: MudMonkey AB

Traillöpning

Bunketorp backyard ultra trail – 13 augusti

Bunketorp Backyard Ultra Trail går av stapeln den 13 augusti med start i Lindome strax söder om Göteborg. I detta utmanande lopp springer deltagarna en bana som är 6,5 kilometer lång med start varje timme. Deltagarna måste starta varje hel timme för att få fortsätta tävlingen, och den deltagare som gör flest varv vinner!

10 island trailrun – 21 augusti

Kom riktigt nära terrängen på de norra öarna i Göteborgs skärgård under 10 island trail run. Välj om du vill springa 5 km eller 10 km, oavsett distans blir det en härlig upplevelse där teknisk löpning blandas med natursköna vyer.

Kåsjön trail – 27 augusti

Kåsjön ligger i Partilleskogen, en kort resa från centrala Göteborg. Här kan du välja mellan att springa 9 km, 11 km eller 21 km. Ta dig fram över stock och sten längs knixiga stigar och blöta mosspassager i detta populära trail-lopp den 27 augusti. Läs mer om Kåsjön Trail här.

Göteborgs brantaste – 31 augusti

Banan är bara 3,8 km men låt dig inte luras, det här är ett tufft lopp! På de knappt fyra kilometerna ska du nämligen ta dig över 200 höjdmeter fördelat på fyra tuffa stigningar. Loppet arrangeras i natursköna Delsjöområdet i östra Göteborg den 31 augusti. Mer information om Göteborgs Brantaste finns på deras hemsida.

Göteborg Trailrun – 10 september

Upptäck den fantastiska stadsnära natur som Göteborg har att erbjuda. Göteborg Trailrun inleds och avslutas i Kviberg Park och tar löpare runt de östra delarna av staden den 10 september. Loppen som erbjuds är 9km, 22 km, 30 km eller 42 km och springs på härliga och spännande stigar med en hel del höjdmeter och teknisk terräng som är utmanande men ändå så att många kan vara med.

Finalloppet – 5 november

Klassiska Finallopet rundar av säsongen den 5 november. Västsveriges största terränglopp har dragit löpare till Delsjöterrängen sedan 1968, och erbjuder distanser från 1,8 km för barn till huvudklassen på 19 km. Finalloppet är avslutningen på Göteborgsklassikern, som utöver Finalloppet också inkluderar Göteborgssimmet och Göteborgsgirot.

Spring längs Gotaleden den 20 augusti. Credit: Gotaloppet

Löpning

Gotaloppet – 20 augusti

Spring längs den vackra vandringsleden Gotaleden, på flera olika underlag så som stigar, grus och gångvägar. Loppet inleds vid Jonsereds IP och avslutas på Valhalla IP i Göteborg. Loppet är 20 km och deltagarna sätter själv sin ambitionsnivå, spring, jogga eller gå!  

Biskopsloppet – december

I december är det dags för andra upplagan av Biskoppsloppet, ett lopp med syfte att tillgängliggöra motion och manifestera rätten till en jämlik folkhälsa. Loppet kommer att vara gratis, och mer information finns snart att läsa på biskoppsloppets hemsida.
                         

Göteborgssimmet avgörs i vackra Delsjön. Credit: Beatrice Törnros

Simning

Stenungdsunssimmet – 14 augusti

Simma i öppet vatten i sjön Hällungen, antingen 1000 eller 3000 meter, den 14 augusti. Det finns också en barnklass som mäter 200 meter. Om du är i färd med att genomföra en svensk klassiker kan det vara bra att veta att 3000-metersklassen är seedningslopp för Vansbrosimmet 2022. Läs mer om Stenungsundssimmet här.

Göteborgssimmet – 21 augusti

Loppet, som går i Delsjön i östra Göteborg, är en del av Göteborgsklassikern och har sedan starten 2009 växt till att bli Sveriges näst största simtävling (efter Vansbrosimmet) i öppet vatten. Det finns fem olika distanser att välja mellan, från 500 meter upp till 5000 meter. Läs mer om Göteborgssimmet här.

Ö till Ö är en swimrun-tävling i de södra delarna av Göteborgs skärgård. Credit: Thomas Dowermyr

Swimrun

Ö till Ö – 6 augusti

Simma och spring på de södra öarna i Göteborgs skärgård i den populära swimrun-tävlingen ÖtillÖ den 6 augusti. Det finns tre olika distanser att ställa upp i, och alla tävlar samma dag vilket bäddar för en riktig publikfest i den vackra skärgårdsmiljön.

Skatås Sjöar – 20 augusti

Skatås Sjöar är en swimrun-tävling där du springer och simmar mellan och i tre eller sex sjöar i natursköna Delsjöområdet strax öster om centrala Göteborg. Banan med sex sjöar mäter 19 km, varav 2,4 km är simning. Banan med tre sjöar mäter 10 km, varav ca 2 km är simning.

10 Island Swimrun – 20 augusti

Om du föredrar saltvatten över sötvatten ska du anmäla dig till 10 island swimrun den 20 augusti. Upptäck öarna i de norra delarna av Göteborgs skärgård springandes och simmandes. Loppet är Sveriges största swimrun med bara singelklass.

Swimrun Över Fjorden – 10 september

Swimrun Över Fjorden är en swimrun-tävling i och runt Kungsbackafjorden. Under loppet passerar du 16 öar som var och en har en unik individuell karaktär. De yttre öarna är karga och domineras av klippor, längre in finns partier med såväl skog som grässlätter. Total löpdistans är 13,4 km, simmad distans är totalt 5100 meter.