Beskriv Nefertitis själ!

– Nefertiti har betytt väldigt mycket för både internationella och svenska artister och konsertbesökare i många år, det är något vi vill värna om. Det har även känts som en stor del av vårt hjärta och vi vill verkligen att denna kulturscenen ska finnas kvar och få leva vidare, säger Mattias Lundin.  

– Just därför har vi också valt att expandera för att kunna bredda omfånget i det vi gör, tillägger Louise Hansson. 

Mattias Lundin och Louise Hansson vill att Nefertitis kulturscen ska leva vidare och breddas. Credit: Jonas Larsson.

Vad är det som gör Nefertiti unikt? 

– Närheten till scenen och artisterna gör att det blir en väldigt intim känsla där man blir en del av konserten på ett helt annat sätt. Under en kväll kan vi ha flera olika arrangemang, vilket gör att det skapas en härlig dynamik och en levande scen. Vi vill kunna erbjuda en samlingspunkt där flera olika åldrar och genrer kan mötas på ett naturligt sätt, säger Mattias Lundin. 

Berätta mer om er lokal!

– Vi är nog ganska unika i att ha en sådan låg scen som vi faktiskt har. Folk lyssnar på musik på ett helt annat sätt när man sitter ner och man kan koncentrera sig på vad artisten säger. Det är också lite roligt för det är många som hör av sig även till nattklubben och vill boka bord, fastän vi numera faktiskt får lov att stå upp igen. Men på många av de konserter som vi har framöver så kommer det att vara både sittande och stående publik, vilket funkar väldigt bra här, säger Louise Hansson.  

På många konserter blir det både sittande och sående publik. Credit: Jonas Larsson.

Vilken typ av musik vill ni ska spela hos er?  

– I grund och botten vill vi satsa på kvalitetsmusik. Vi vill spela allt från cool jazz, bra hiphop, indie och alternativ musik. Jazz kan verkligen vara det coolaste som finns, så länge det är genuint och kommer från hjärtat. Vi vill att all musik som spelas här ska vara med själ och känsla, säger Mattias Lundin.  

– Ja vi har otroligt mycket framtidsvisioner av hur detta ska bli, tillägger Louise Hansson.  

Hur skulle ni beskriva den perfekta kvällen hos er?  

– Jag skulle säga att det perfekta upplägget är när vi har en helkväll och allting flyter på. När vi först kanske har en sittande konsert, där man kan äta gott och samtidigt lyssna på musiken. Sedan fortsätter kvällen och vi tar bort några bord, där människor kan välja att antingen sitta eller stå för att lyssna på den nya konserten. Efter det så tar vi bort de resterande borden för att övergå till nattklubb där folk dansar till dj:s, artister eller dansare. När allt det flyter på, då har vi en perfekt kväll, säger Louise Hansson.  

Den perfekta kvällen är när allting flyter på mellan de olika arrangemangen. Credit: Jonas Larsson.

Hur upplever ni musiklivet i Göteborg?  

– Jag får höra mycket om att vi i Göteborg är väldigt trevliga. Alla har ett leende på läpparna och här behöver du inte vara någon för att ha det trevligt, alla blir bemötta lika bra. Det är många som vill komma hit och festa, spela och bara kunna vara sig själva. Här blir man inte behandlad på något särskilt sätt, vilket jag tror kan vara Göteborgs styrka, säger Mattias Lundin.  

I Göteborg blir alla bemötta med ett leende på läpparna. Credit: Jonas Larsson.

Höstens konserter på Nefertiti

Du hittar höstens konserter på Nefertiti via länken nedan.