Centrale – öppet nu

Mölndal har fått en trattoria och vinbar! Centrale ligger, som namnet antyder, i Mölndals centrum och erbjuder en vinlista full med flytande godsaker från Italien. På menyn står italiensk husmanskost, självklart även tillgänglig som take away.

Cheri-Lee – öppet nu

Gamla Brasserie Lipp på Avenyn har förvandlats till Cheri-Lee, en pan-asiatisk 1960-talsdröm med en japansk Robatagrill, dim sums och sushi. Hit kan du komma för lunch, brunch, middag eller en drink och njuta av den avslappnade stämningen.

Boqueria – öppet nu

Populära spanjoren Boqueria, som livat upp Stockholms krogliv sedan 2012, finns nu även i Göteborg. Tapas, pintxos och delikatesser från det spanska köket står på menyn i den avslappnade miljön.

Kajutan – öppet nu

Nu flyttar ännu en restaurang in i Stora Saluhallen, på en helt nybyggd våning. En trappa upp kan du snart njuta av fisk och skaldjur i världsklass på Kajutan, som tidigare låg i Feskekôrka.
Kungstorget

Alkemisten Lindholmen – öppet nu

Populära kaféet Alkemisten har förgyllt Kvillebäcken med kvalitetsbönor sedan 2015. Nu tar ägaren Kristian Hedborg och hans drivna team konceptet vidare och öppnar en filial på Lindholmen med vegetarisk lunch på menyn.
Lindholmen

Tavolo – öppet nu

Götaplatsgruppen har förvandlat de gamla Artilleristallarna på Magainsgatan till en pampig restaurang med imponerande takhöjd. Köket? Italienskt “med en New York-twist”.
Magasinsgatan 19

The Goods Basement – öppet nu

Efter succén på Kungsmässan har personerna bakom The Goods Co öppnat ny hamburgerrestaurang i Göteborg. The Goods Basement är inspirerat av USA och dess burgarkultur där det goda ligger i just enkelheten. Här serveras burgare gjort på Black Angus-kött, potatisbröd och ost importerat från USA.
Lorensbergsgatan 6

En Aleigen Brewery Credit: En Aleigen Brewery

En Aleigen – öppet nu

Familjeägda hantverksbryggeriet En Aleigen i Kungälv har en förkärlek för belgiska och brittiska ales. En till två lördagar i månaden öppnar de upp sitt tap room och dessutom har de ölprovningar då och då. Håll utkik på Facebook för aktuella datum.

Crave – öppet nu

Korv United på Magasinsgatan har skaffat ny vagn, ny meny och bytt namn till Crave. Smakrika sliders, mättande wraps och flera vegetariska och veganska alternativ utlovas.
Magasinsgatan

Lángos Gbg – öppet nu

Saknar du Way Out West och Göteborgs Kulturkalas? Dröm dig bort med klassiska langos på Värmlandsgatan! Här finns allt från traditionella toppings som gräddfil, ost och lök till efterrättsvarianter med nutella och frukt.
Värmlandsgatan 22

Gumman Elvira – öppet nu

Mellan 1888 och 1928 stod Elvira Kjellberg på Grönsakstorget och sålde frukt. Hon har fått ge namn till kvarterskrogen i Bourbon Streets gamla lokaler, där du bland annat kan njuta av tunnbrödspizza, grogg och päron.
Västra Hamngatan 24

Huggorm! – öppet nu

Det här erfarna kockgänget styr pop-ups på olika teman i Smedjan på Sjömagasinet. Maten håller fokus på höga smaker, mat från havet och vårt vegetariska matlandskap. Dryck för kvällen ingår i priset, väl utvald av Sjömagasinets egen sommelier. Håll utkik på deras Instagram för nästa tillfälle.

Wolfgang vincafé – öppet nu

Gänget bakom restaurang Fabrick har tagit över Más gamla lokaler vid Grönsakstorget och slagit upp dörrarna till Wolfgang vincafé. Här kan du njuta av vin, kaffe och mat hela dagarna, alla dagar – även ute i solen såklart.
Västra Hamngatan 24

Diket i Majorna.

Diket – öppet nu

Tre kockar vill skapa sig sin favoritkrog i Majorna. Istället för att fokusera på ett land eller en specifik typ av mat kommer de att bygga allt runt det som de själva tycker är spännande. Du kommer att kunna dricka gott här, redan vid öppningen kommer de att ha sju olika viner på tapp.

Tipsa oss gärna om nya ställen, på redaktionen@goteborg.com.