Kajaker i vallgraven vid brunnsparken
Upptäck Göteborg från vattnet genom att hyra kajak mitt i stan. Credit: Beatrice Törnros

Hyr kajak i stan

Point 65

Point65 utgår i huvudsak från Lilla Bommens hamn i centrala Göteborg. Utöver att hyra kajak kan du boka guidade turer och kurser i kajakpaddling. I år erbjuder man en ny tjänst i form av ”Kayakomater”, vilket innebär att du också kan hämta ut kajaker på Vrångö och i Långenäs vid Landvettersjön.

Kajakbryggan

Kajakbryggan är perfekt för dig som vill upptäcka Göteborg från stadens kanaler. Uthyrningen ligger i skuggan av lummiga Trädgårdsföreningen mitt i stan. Kajakbryggan erbjuder både uthyrning och guidning.

Paddla havskajak längs kusten eller utforska Göteborgs skärgård.

Hyr kajak längs kusten

Arc Adventure

Arc Adventure på Hisingen är en perfekt utgångspunkt för ett kajakäventyr. Här hyr du kajak i småbåtshamnen vid Björlanda kile och har sen fin paddling oavsett om du vill paddla ett par timmar eller flera dagar.

Långedrags kajakuthyrning

Om turer mot de södra delarna av Göteborgs skärgård lockar så är Långedrag en utmärkt plats att börja på. Långedrags kajakuthyrning erbjuder kajakhyra från allt till dagstur upp till en hel vecka.

Escape Outdoors

Paddla med på guidade turer i de södra delarna av Göteborgs skärgård tillsammans med Escape Outdoors. Aktiviteterna utgår från Önneröds brygga, sydväst om Göteborgs stadskärna.

Sea Kayak Billdal

Ännu lite längre söderut hittar du Sea Kayak Billdal, också det en utmärkt utångspunkt för paddlingssugna som vill upptäcka öarna i göteborgs skärgård. Sea Kayak Billdal arrangerar också guidade turer och utbildningar.

Donsö Havskajak är en av många kajakuthyrare i Göteborgs skärgård.

Hyra kajak i skärgården

Björkö kajak & äventyr

Paddla i norra skärgården. Hyr kajaker och få tips på härliga rutter och sevärdheter som anpassas efter dina önskemål.

Donsö Havskajak

Ge dig ut på rofyllda kajakturer i de södra delarna av Göteborgs skärgård med utgångspunkt från Donsö. Välj själv om du vill hyra kajak i några timmar eller ett helt dygn.

Styrsö Kajak

Hyr kajak eller paddla med på en guidad tur. Styrsö Kajak erbjuder en rad olika typer av aktiviteter och kan möta dig på ett antal olika mötesplatser och utlämningsställen runt om Styrsö.

Kajkanten Vrångö

Kajkanten erbjuder inte bara fantastiskt havsnära boende utan också kajakuthyrning. Här ifrån gör du lätt utflykter till de södra delarna av Göteborgs skärgård.

Hyr kajak i Göteborgsregionen

Marstrandskajaker

En bit norr om Göteborg ligger Marstrand och Marstrandskajaker. De flesta förknippar säkert Marstrand med segling men det går utmärkt att paddla kajak här också.  Marstrandskajaker har tillverkat, sålt och hyrt ut kajaker i över 30 år och är en perfekt start för dig som vill utforska öarna strax norr om Göteborg.

Vättlefjäll är ett vackert naturområde i nordöstra Göteborg.

Här kan du hyra kanot

Kanadensaruthyrning Stora Delsjön

Delsjöns naturreservat är fantastiskt, med vandringsleder, djupa skogar och vackra sjöar. Näsets Paddlarklubb låter dig hyra en stabil kanadensare som för att upptäcka området från vattnet.

Kanotpool Vättlefjäll

Vättlefjäll i nordöstra Göteborg är populärt bland friluftsälskare och det är lätt att förstå varför. Upptäck området du med, Kanotpoolen vid Vättlestugan har 35 kanadensare att hyra ut, paddlar, flytvästar och kanotvagn ingår i priset.

Sjölyckan kanotcenter, Floda

Upptäck ett av Sveriges populäraste sjösystem, med åtta sammankopplade sjöar, som gjorda för paddling! Från uthyrningsplatsen i Floda är det enkelt att glida fram längs Sävelången eller utforska någon av de närliggande sjöarna.