Påsk-hemester på hotell

Många av hotellen i Göteborg erbjuder paket som förvandlar ett par lediga dagar till en fullfjädrad påsksemester. Njut av fluffiga kuddar, room service och en välförtjänt paus från vardagen. Allt i enlighet med rådande restriktioner, förstås.

De aktiviteter och upplevelser vi tipsar om har covid-19-anpassat sina verksamheter. Följ myndigheternas råd och restriktioner – läs mer på goteborg.se/covid19.

Hotel Riverton

På nyrenoverade Hotel Riverton kan du njuta av ett påskpaket med övernattning, middag, frukost och spaentré.

Hôtel Eggers

Hôtel Eggers har satt ihop ett påskpaket med bland annat välkomstägg på rummet, påskdrink och trerätters middag.

Gothia Towers

Gothia Towers vid Korsvägen erbjuder förmånliga priser under påsklovsperioden (29 mars–11 april). Room service är numera avgiftsfri och på hotellet finns stora ytor som gör det lätt att hålla avstånd.

Thorskogs slott

En halvtimme norr om Göteborg ligger vackra Thorskogs slott, omgivet av anrik urskog. Under påskhelgen erbjuder de speciella paket med välkomstdrink, trerätters middag, hembakat fikabröd och frukost.

Hotel Vanilla

Bo hemtrevligt mitt i stan på Hotell Vanilla. Charmigt och personligt är ledorden, och med deras påskerbjudande betalar du från 850 kronor per natt.

Sätt guldkant på påsken med en hotellvistelse.

Nääs fabriker

I Nääs fabrikers påskpaket ingår trerätters påskmiddag, övernattning och frukost. Du kan även lägga till ett besök i Badhuset med utsikt över sjön Sävelången.

Fler påskaktiviteter på Nääs Fabriker hittar du här.

Restaurang Tullhuset och Hotell Trubaduren

I Göteborgs skärgård finns en speciell tradition av stora “påskefyrar” – påskbrasor, alltså. Varför inte uppleva dem på nära håll? Restaurang Tullhuset och Hotell Trubaduren på Hönö erbjuder ett gemensamt påskpaket med Tullhusets Vingameny, övernattning och frukost.

Nimbus Öckerö

Härligt skärgårdsboende finns också på Nimbus Öckerö, som erbjuder 30 % rabatt på boende i stugor under påsklov under vecka 13 & 14. Bo bara meter från havet och vandra i underbar natur. Läs mer och boka på Nimbus hemsida.

Familjespa på Arken Hotel & Art Garden Spa

Arken Hotel & Art Garden Spa bor granne med havet och klipporna ute vid Göteborgs hamn. Under skolloven bjuder de in till familjespa mellan klockan 9 och 14 och det gäller även i påsk. Paketet går att boka med eller utan övernattning.

Hotell Fars Hatt

I Kungälv kan du kombinera en hotellvistelse med historiska upptäcktsfärder. Hotell Fars hatt erbjuder en påskweekend med övernattning, tvårätters middag, frukostbuffé och entré till Bohus fästning.

Isbolaget Donsö

Isbolaget ligger vackert beläget längst ut på piren i Donsö hamn i Göteborgs skärgård. Här har det som tidigare var ett ishus för fiskebåtar förvandlats till hotell och restaurang. Läs mer och boka deras påskpaket på Isbolagets hemsida.

Koppla av med en härlig spaupplevelse i påsk, kanske på Arken Hotel & Art Garden Spa?

Hotel Lorensberg

Hemtrevliga Hotel Lorensberg på Berzeliigatan erbjuder förmånliga priser hela våren. Dessutom ordnar de en tipspromenad genom hotellet under påsklovsveckorna (26 mars–11 april).

Quality Hotel Waterfront

På Quality Hotel Waterfront, vid Göta älvs strand, kan du ta del av äggmålning vid frukosten och skattjakt i lobbyn under långfredagen–annandag påsk. Här hittar du hotellets weekendpaket The Family Getaway.

Radisson Blu Scandinavia

Radisson Blu på Södra Hamngatan har laddat upp med fem lockande påskerbjudanden. Välj vad som passar just dig bäst bland bruncher, middagar, spa, övernattningar och påskgodis.

Quality Hotel Winn

Sugen på äggjakt? Quality Hotel Winns påskhare har gömt godsaker på alla hotellrum i påsk. Kolla in hotellets påsklovserbjudande, där bland annat tillgång till pool och relaxavdelning ingår.

Hotell Le Mat

Fira påsken med en övernattning på Hotell Le Mat i Jonsered och kom närmare naturen! Vandra på någon av vandringslederna Gotaleden eller Bohusleden, njut av lugnet vid Torpet Freden eller lunka i Jonsereds Trädgårdar.

Satsa på en aktiv påskhelg i den friska vårluften. Credit: Daniel Breece

Påskmys på leriga stigar

Göteborg är fantastiskt för alla mountainbikeälskare! Här finns många spännande stigar, smala träspångar och branta granithällar att upptäcka – Änggårdsbergen, Getryggen i Delsjöområdet och Ale Bike park är bara några exempel.

Nybörjare? Lär dig grunderna hos MTB-kursen. Hillside Cycling ordnar guidade turer för dig som vill upptäcka något nytt, och Pathfinder Travels erbjuder weekendpaket med övernattning och turtips.

Om du letar efter äventyr som är något mindre leriga, så erbjuder Fysiken några riktiga höjdare till påsklovsaktiviteter. På Klätterlabbet klättrar du på alla möjliga vis, självklart coronasäkert och tryggt. Läs mer här.

Det kalla Västerhavet utanför Göteborg bjuder på fisk och skaldjur i världsklass. Credit: Tina Stafrén

Påskgodis från Västkusten

I havet och skogarna runt Göteborg finns det många läckerheter att ta vara på – och det har fler och fler kockar insett. Närproducerat och hållbart står högt i kurs på stadens restaurangscen och det går lika bra att ta med maten hem som att äta på plats.

Under det här speciella året har Göteborgs Stad tillåtit uteserveringar året runt, men visst är det lite extra skönt att ta en kaffe eller öl där nu när solen börjar värma?

Bjud på påskmys runt lägerelden och grillade ägg. Credit: Happy Visuals

Påsklunch runt lägerelden

Grilla ägg, går det verkligen? Javisst! Ta med släkten ut till närmaste grillplats och bjud på en annorlunda påsklunch. Om du vill njuta av frisk luft – men helst lämnar matlagningen till någon annan – bjuder Gotaleden på restauranger och kaféer längs med vägen. Kolla in vår vandringsguide för fler tips på leder runt Göteborg.

Vill du ta med hela familjen ut i skogen? Kolla in Pevon Ecoturisms påskpaket med övernattning i campingstuga (eller i hus), guidade vandringar, utomhuslekar, vedeldad bastu och matlagning över öppen eld i Vättlefjälls naturreservat.

Fiska krabbor och åk på sälsafari i Göteborgs magiska skärgård. Credit: Johannes Berner

Påskpyssel vid havet

Påskpyssel kan vara mer än målade ägg, påskris och fjädrar. Varför inte ta en tur till havet och fiska krabbor? Allt du behöver är snöre, klädnypa, bete och hink – glöm bara inte att släppa ut dem på samma ställe när du fiskat färdigt!

Sälsafari är en annan populär havsaktivitet, som bland annat ordnas av Kastor Boat Trips på Hönö. I år bjuder de på speciella påsklovspriser den 2–11 april.

Gunnebo slott och trädgårdar passar perfekt för en dagsuflykt i påsk. Credit: Happy Visuals

Påskutflykter till slott och trädgårdar

Vill du se något nytt i påsk? Åk på dagsutflykt till ett slott, en fästning eller en herrgård lite utanför stan! Stora Holms säteri ordnar speciella påskdagar på gården med självplock av tulpaner, påskutställning, öppna ateljéer och en påskinspirerad meny.

På Gunnebo slott kan du vandra runt i de vackra trädgårdarna, njuta av ekologisk lunch och fika i vårsolen, gå på äggjakt eller tipspromenad.

Strax söder om Göteborg ligger Tjolöholms Slott, och i påsk erbjuds det äggjakt, utställningar och mycket mer.

Pampiga ruinen Bohus fästning säsongsöppnar lagom till påskhelgen. Här ingår en digital guidetur i entrébiljetten, och för barnen finns bland annat en hoppborg och en tornerhäst på räls.

Ta en påsktur med Paddan längs Göteborgs kanaler.

Påskäventyr på vattnet

Vill du upptäcka Göteborg från vattnet? Let’s Boat har nu lanserat sina elektriska hyrbåtar som du bokar online och låser upp med telefonen. Båtarna hittar du vid Lejontrappan bredvid Brunnsparken och de rymmer 12 personer.

För dig som hellre följer med på en guidad tur drar klassiska Paddan igång sin verksamhet den 1–4 april och den 9–11 april. Med Ocean Bus får du se Göteborg från både land och vatten – och får uppleva ett spännande plask ner i Göta Älv när bussen förvandlas till båt.

Ta en påskpromenad med Hittaut på Avenyn och vinn fina priser. Credit: Happy Visuals

Plocka påskpoäng på Avenyn

Nu kommer det populära konceptet Hittaut, där du letar checkpoints och tävlar om fina priser, till Avenyn! 25 olika checkpoints finns att hitta från den 27 mars och genom att registrera koden på dem kan du vinna allt från räkmackor och påskägg, till konsertbiljetter och minigolfspel.

Kartor hämtar du kostnadsfritt vid Svenska Mässans huvudingång, hos A43 Coffee, Pressbyrån Valand eller Trädgårdsföreningen (vid Växthuset).