Brôta på!

Vad har Ina Lundström och Kristian Wedel gemensamt? Jo, ett nästan osunt intresse för Göteborg. Här får du höra om Göteborgs historia på ett sätt du aldrig hört tidigare. Du hittar podden här eller där poddar brukar finnas och nya avsnitt kommer en gång i veckan.

Göteborgspodden

Lyssna på resonemang och samtal med profiler från Göteborg och Västsverige! Hör hur de tänker om vad de gör och hur de ser på platsen de lever på. Finns att lyssna på här, eller där du brukar lyssna på poddar. Nytt avsnitt kommer varje tisdag!

En kvart om Göteborg

Varje månad får du en kvarts samtal om stadens kulturhistoria och olika perspektiv på saker som händer i Göteborg. Det är Göteborgs Stadsmuseum som producerar stadens första museipodcast. Alla avsnitten finns på museets webbplats.

É du go eller?

Podden gör en nystart och ägnar året 2021 till att uppmärksamma Göteborgs fyrahundraårsjubileum. Detta genom historiska tillbakablickar och nutida spaningar, med ambitionen att utbilda sig själva och sina lyssnare! Börja lyssna på Spotify här

Göteborgs bästa

Undrar du också vad göteborgare gör för att göra staden ännu lite bättre? I den här podden tar Louise Bergman reda på vilka dessa människor är och vad de gör. Du hittar podden här.

Skäringer och Mannheimer

Två komiker som lär känna varandra över en kopp kaffe. Mia Skäringer och Anna Mannheimer är rappa och roliga i en podd där de själva beskriver sig själva som två bittra smått psykiskt instabila eremiter som försöker bli kompisar. Nya avsnitt kommer varje måndag och du hittar podden där du brukar hitta poddar, till exempel här.

Nyhetspodden 

Varje dag lägger Göteborgs-Posten upp en kort podd med dagens viktigaste nyheter och nyhetsfördjupningar på sin webbplats. Varje morgon och eftermiddag får du hjälp att förstå dagen.

Systrar 

Möt en mörk sida av Göteborg i denna podd från Göteborgs-Posten. En serie på sju delar som kartlägger och gräver i sexhandeln i staden. Du får också höra från några av de utsatta om hur de dragits in i härvan. Podden finns här, eller där poddar brukar finnas.

Offsides Podcast

Djupdyk i fotbollsanekdoter, idrottsgemyt och samtidsspaningar med fotbollsmagasinet Offsides chefredaktörer Anders Bengtsson och Johan Orrenius. Tillsammans avhandlar de allt från den ultimata målburen till det senaste numret av The New Yorker.

Flashback Forever

Vi kan ju inte utelämna 2020 års raket på podcasthimlen, inspelad här i Göteborg. Flashback Forever leds av Ina Lundström, Emma Knyckare och “Scroll-Mia”, och tar med dig på en resa bland forumet Flashbacks mest minnesvärda trådar. Gott om Göteborgsreferenser blir det också! 

Nagelfararna

Nagelfararna djupdyker i varför människor investerar så mycket tid, kapital och och tillhörigheter i sina åsikter och positioneringar. Och de gör det från Stigbergstorget här i Göteborg, med spårvagnar skramlandes förbi i bakgrunden. Lyssna och läs mer här

Business Göteborg från Business Region Gothenburg

Lär dig mer om vad som händer i Göteborgs näringsliv i denna podcast som leds av Emanuel Karlsten. I varje avsnitt har Emanuel med sig en sakkunnig från Business Region Gothenburg, och tillsammans med representanter från näringslivet diskuterar de allt från startups, småföretagare och framgångsrika föregångare. Lyssna och läs mer på Spotify.

Poddar från Göteborgs Universitet

På universitetets webbplats hittar du massvis med poddar med personer som har anknytning till universitetet. De handlar om olika typer av forskning, samhällsfrågor och kultur och mycket mer. Här finns det alltså något för alla intressen, lyssna och lär.

Till den det berör

Till den det berör är en lättsam podd med en svag doft av Göteborg. Podden görs av Magnus Jonasson och Joakim Antbro Clerbäck som beskriver den som en improviserad humorpodd. Den utkommer varje fredag och har ambitionen att vara just en fredagspodd och ge dig som lyssnar en skjuts in i helgen. Det bjuds på självupplevda pinsamheter, halvsanningar och udda provningar i ett lättsamt format från staden på G.

En podd om teknik

Sveriges största teknikpodd drivs av Jezper Söderlund, Magnus Jonasson och Johan Larsson. Under lediga former diskuterar de varje vecka det senaste och mest intressanta inom prylar och tjänster. Ämnen inkluderar t.ex. webbtjänster, mobiler, datorer, kodning och molntjänster. En podd om teknik är den perfekta podden för dig som är tekniknörd och gillar en härlig göteborgsk jargong.

Har du fler tips på göteborgska poddar? Tipsa oss gärna på redaktionen@goteborg.com.