Vad är det som gör Pustervik unikt?

– För mig har Pustervik alltid varit en mötesplats som känts så fullständigt tillåtande. Det har varit en plats att gå till för musik, fest, och nöje -utan krav. Det var det som lockade hit mig innan jag började arbeta här och det är något som vi fortfarande strävar efter. Vi har också alltid haft en nyfikenhet och strävan efter att kunna erbjuda någonting på en internationell nivå, men i vår stad. Om inte Pustervik fanns här så hade vi behövt åka någon annanstans. 

Man står i trappa med händer bakom ryggen, bakom honom är dörren öppen och en kristallkrona hänger i taket.
Pustervik vill erbjuda en internationell nivå, i Göteborg. Credit: Jonas Larsson

Hur upplever du att musiklivet är här i Göteborg?

– Under väldigt lång tid så har det gått att odla sin egen identitet här, bortom den största kommersiella branschen. Det i sig har lett till att det etableras starka profiler och personligheter som blir populära för deras egen identitet, istället för vad branschen vill att de ska vara. Något annat som också känns väldigt unikt i just Göteborg är hur musikscenerna backar upp varandra. Man hjälps åt, spelar i varandras band och supportar varandra i det. Det blir inte riktigt en konkurrenssituation vilket jag tror är enormt viktigt. Detta är en bransch som bygger på väldigt mycket eldsjälar där passionen kommer från glädje men också just samarbete. Även om en konsert inte sker här, så är vi glada för att det händer i Göteborg.

Fönster med texten Pustervik.
I Göteborg etableras starka profiler som blir populära för deras egen identitet. Credit: Jonas Larsson/Göteborg & Co

Vad är enligt dig en perfekt kväll på Pustervik? 

– Det finns många olika perfekta kvällar på Pustervik. En perfekt kväll kan till exempel vara när vi har en utsåld konsert med en större artist. Under åren så har vi fått följa deras utveckling och denna kvällen har de nått sitt mål med att sälja slut på Pustervik. Vi känner kanske till och med hela sällskapet som kommer med allt ifrån tekniker, artister och tourmanager, vilket gör att vi alla är införstådda med vad som ska hända. När konserten är slut så öppnar vår nattklubb upp, där artisten och publiken möter de nya gästerna som strömmar in. Även om man inte har varit på konserten så vill man ändå gå hit, det har blivit som en del av en utekväll i Göteborg och just en mötesplats. 

Tavlor och konsertaffischer inramade på vägg.
Det finns många olika perfekta kvällar på Pustervik. Credit: Jonas Larsson

– En underbar kväll på Pustervik kan också vara en konsert med en “nykomling” som kanske inte sålt mer än 80 biljetter, men man vet att denna artisten är på gång. De kommer hit på ett enkelt sätt och blir ofta jättelyckliga av att bli väl bemötta av vår professionella personal. Vi kan erbjuda ett bra och proffsigt gig för dem, samtidigt som vår kärn-intresserade publik får chansen att se en unik konsert i början av en artists karriär i ett litet och intimt sammanhang. Dessa två varianterna är mina favorit-upplägg. 

Konserter på Pustervik

Läs mer om Pustervik och höstens konserter via länken.