Klassisk och tidlös elegans

Vill ni övernatta i ett rum med både anrik historia och klassisk elegans, får ni inte missa två av Göteborgs äldsta hotell. Hôtel Eggers vid centralstationen i ett hus där det har drivits hotell sedan 1859. Eggers har ett 70-tal individuellt inredda hotellrum med hög standard, några är lite större och lyxigare, andra lite mindre och mer intima. Missa inte att besöka hotellets restaurang som hämtat inspiration från förra sekelskiftets Paris och sorglösa La Belle Époque. På Alla hjärtans dag kan du boka det romantiska L’amour-paketet med middag, övernattning och välkomstpaket.

Hotel Royal öppnade 1852 är därmed Göteborgs äldsta hotell. Royal har bevarat sitt arv med klassisk inredning och gammaldags charm. I entrén finns inredningsdetaljerna kvar från slutet av 1800-talet: handmålat glastak, mönstrat stengolv och handsmidda jugend-räcken. De 76 rummen är unikt och tidstypisk inredda.

Credit: Scandic Göteborg Central

Bo med stil – med nära till allt!

Sommaren 2022 öppnade nya Scandic Göteborg Central, med ett perfekt läge mellan Göta älv och Göteborgs centralstation. Härifrån är det promenadavstånd till innerstadens butiker, kaféer och restauranger samtidigt som hotellet har en oslagbar utsikt över älven och hamnen. Hotellet har 451 rum, restauranger, kaféer och en Miami-inspirerad takbar för soliga cocktails –året runt.

Radisson Blu Scandinavia Hotel ligger mitt i centrala Göteborg med allt inom bekvämt gångavstånd, och när till tågstationen och en knutpunkt för spårvagnar och bussar. Hotellet har två restauranger och barer: Atrium med elegant och avslappnad atmosfär och Noot Nordik Kitchen som serverar en modern, nordisk meny efter säsong. På hotellet har gästerna tillgång till gym och yogaklasser på Hagabadet Drottningtorget. På spat finns också ångbad, upplevelseduschar, pooler och välgörande massage.

Clarion Hotel Post är ett modernt hotell som huserar i det anrika före detta posthuset precis vid centralstationen. Här möter nya design den historiska arkitekturen från husets tid som postcentral. Hotellet ligger bara några kliv från centralstationen och hållplatser för kollektivtrafik, och det är gångavstånd till både centrum och arenorna Ullevi och Gamla Ullevi.

I hotellet finns två restauranger som du inte bör missa: Vrå som serverar västkustens bästa råvaror från hav och land, med japanska smaker och tekniker, och Norda med en svensk-amerikanska meny signerad Marcus Samuelsson och en prisbelönt och populär helgbrunch.

Design- och boutique-hotell

Designhotellet Avalon ligger mitt i centrala Göteborg vid Kungsportsplatsen. Här är inredning och gästernas sinnliga upplevelse i fokus. Hotellet har en samling av modern konst och ikoniska designmöbler och som gäst har du tillgång till takterrassen med utomhuspool under perioden maj-september.

Boutique-hotellet Pigalle har 64 mysiga och eklektiskt inredda rum inspirerade av 1920-talets art deco-stil. Pigalle huserar i historiska Palace-huset i vid Brunnsparken. Huset har sedan det byggdes 1751 varit bland annat sockerbruk och enfamiljsvilla på 6 000 kvm till makarna Fürstenberg. Familjen upplät i perioder det stora huset som tillfällig bostad för unga konstnärer som mot mat och husrum fick utsmycka huset med konst – bland dem Carl Larsson, Anders Zorn och Bruno Liljefors. Makarna Fürstenberg testamenterade sedan denna konstsamling till Göteborgs stad, och den går att se på Göteborgs konstmuseum.

Credit: Hotel Riverton

Riverton är ett nyrenoverat och personligt designhotell, som med sitt läge precis intill Göta älv bjuder på milsvid utsikt över hamnen och havet. Under alla hjärtans dag, har hotellet satt ihop ett Valentine’s Day-paket med champagne, rosor, choklad, middag och övernattning. Det går också att lägga till entré till spa-avdelningen på hotellets entréplan.

Credit: Per Pixel Petersson

Boka en romantisk spahelg

Längtar ni efter en avkopplande spa-weekend, finns flera unika spahotell i Göteborg med omnejd.

Upper House är ett av dem, med sin spektakulära utomhuspool 50 meter över marken. Hotellets spa har hamam, bastubad, tre olika pooler och gym med utsikt över hela staden. Det moderna hotellet håller högsta internationella klass och de 53 rummen på våning 20–25 i det mittersta tornet på Gothia Towers.

bild tagen från trappan ner i en swimming pool
Credit: Sankt Jörgen Park

Sankt Jörgen Park är en modern “country club” med hotell, restaurang, golfbana och spa. Spat och hotellet har många olika paket att välja mellan, bland annat en prisbelönt sparitual som vägleder dig mellan varma och kalla källor, bubblande fotbad, aromer och bastur.

Marstrands Havshotell norr om Göteborg beskriver sig som ett bohusländskt spa – där granit, drivved och det salta havet inspirerat till spaupplevelse. Spadelen har tre inomhuspooler, bastu, bastuflotte, badtunnor utomhus och ett område där du kan vila på varma bergshällar. Självklart går det också att ta ett dopp i havet oavsett årstid.