Mat och dryck

Utbudet är stort i mat- och dryckesstaden Göteborg! Ett förslag är att inleda kvällen med ett glas gott vin och jazz-musik på Unity Jazz, för att sedan njuta av varandras sällskap över en romantisk middag på någon av Göteborgs mysiga restauranger. Vad sägs om mysatmosfär på intima Ilse Grøn Krog eller stämningsfullt kvällshäng på Bee Kök & Bar?

Ta kärleken till nya höjder

Blicka in i varandras ögon, och ut över staden. En omtyckt utsiktsplats i Göteborg är Skansen Kronan där den hänförande utsikten är fin att dela med den som står ens hjärta närmast, gärna i solnedgången.

Med franska bakverk och praliner från exempelvis Sylvain Marron lyxar ni till utflykten lite extra. Masthuggskyrkan är också en riktig höjdare i sammanhanget, och om ni vill fira med en fika eller middag – och vädret inte inbjuder till picknick i det fria – ger ett besök på Heaven 23 också en hisnande utsikt.

Utsikt över palmer i Palmhuset
Credit: Anders Storm/Göteborg & Co

Gröna oaser

Romantik och vackra blommor har alltid varit nära förknippade. Ströva hand i hand genom Slottsskogen, se hur långt våren har kommit i Botaniska Trädgården eller njut av tropisk värme och exotiska växter i Palmhusets rent magiska miljöer mitt i Trädgårdsföreningen. 

Havet

Från kanalerna och Göta älv till hamnen och den karaktäristiska skärgården är vattnet en älskad del av Göteborg. Ute på öarna finns det många pärlor att upptäcka. Vrångös vackra promenadstigar och Restaurang Tullhusets årliga Alla hjärtans dag-firande är två av dem. Vill man hålla sig i stan bjuder en rofylld promenad längs Norra Älvstranden på såväl vackra vyer som mysiga kaféer och pirer där ni kommer stadens nerv riktigt nära.

Credit: Peter Kvarnström

Avkoppling

Ta med kärleken på spa! Ni hittar gott om alternativ i Göteborg, oavsett om ni vill relaxa eller ladda med energi. Anrika Hagabadet i centrum eller Arken med sin fina havsutsikt är två exempel för den som vill tillbringa dagen på spa tillsammans med sin hjärtevän, men det finns så klart många fler att välja på.

Romantiska kvarter, museer och indiefilmer

Strosa runt i mysiga Haga och njut av småstadsatmosfären mitt i storstan. Dela en jättelik kanelbulle på något av kaféerna i bästa Lady och Lufsen-stil eller promenera vidare ner till Magasinsgatan som blivit en given mötesplats med restauranger och butiker som erbjuder det lilla extra. Mer romantik går att hitta vid Lejontrappan där ett stort upplyst hjärta är rest i kärlekens namn.Vill ni umgås i lugnare miljö en stund? Ta en paus från vardagen och njut av konstsamlingarna på något av stadens museer. Avsluta sedan dagen i biomörkret på klassiska Bio Roy eller någon av de många andra biograferna i staden.